Tradicionalni Dan internet domena Srbije održaće se 7. marta 2023. u beogradskom Centru za kulturu “Vlada Divljan”. DIDS 2023 održava se u znaku značajnog jubileja – petnaestogodišnjice početka registracije .rs domena koja je otpočela 10. marta 2008.

Posebna pažnja na događaju biće posvećena domaćim aspektima digitalne transformacije i njima će se baviti paneli konferencije. Prvi od njih, naslovljen Porodične kompanije i naredni nivo doneće nam priču o porodičnim kompanijama u Srbiji, da li su one spremne za smenu generacija među vlasnicima i da li su naslednici pripremljeni za izazove digitalnog doba i poslovanja, saopštili su organizatori.

Moderator ovog panela biće Milovan Zvijer, advokat i partner u firmi Four Legal, a učesnici Dragan i Aleksandar Marković, otac i sin, ITN Group, kao i Rade i Aleksa Vučićević, otac i sin, Art Ival.

Digitalna poslovna rešenja iz Srbijenaziv je drugog panela konferencije kojem će nesposredno prethoditi predstavljanje rezultata istraživanja o upotrebi digitalnih tehnologija u poslovanju.

Nakon što bude prezentovao kako i koliko biznisi koriste digitalne tehnologije i rešenja u svom poslovanju, moderator panela, Vladimir Zarić, Direktor za klijente @ Four Dots, pokrenuće razgovor sa panelistima – predstavnicima softverskih kuća koje razvijaju poslovna rešenja za domaće, regionalno i strano tržište, a koji će otkriti svoje utiske o stanju tržišta, kakva su iskustva u saradnji sa mikro, malim i većim kompanijama iz Srbije i koliko su naša preduzeća slična u odnosu na ona iz regiona i inostranstva. Kroz pozitivne primere, moći ćemo da steknemo uvid u to na koji način tradicionalni biznisi pobeđuju u digitalnoj transformaciji.

Uz moderaciju Vladimira Zarića svoja viđenja o ovoj aktuelnoj temi izložiće učesnici: Veljko Radovanović, izvršni direktor @ Logik.rs, Andreja Nikolić, osnivač i direktor @ Kadrovska.rs i Aleksandar Nastevski, osnivač i direktor @ NB SOFT.

DIDS 2023 održaće se u klasičnom formatu događaja uživo, a organizator će prenositi konferenciju putem svog YouTube kanala.

Prisustvo konferenciji je besplatno. Zbog ograničenog broja mesta, registracija posetilaca putem DIDS2023 sajta je obavezna.