U Sava Centru se od 22. do 24. novembra održava Data Science Conference Europe 2023, najveći evropski događaj posvećen veštačkoj inteligenciji i podacima. Prva dva dana konferencije održana su online, sa više od 3.000 učesnika iz preko 45 zemalja sveta.

DSC Europe je događaj koji ne propuštaju svi oni koji se bave ili su zainteresovani za moderne oblasti veštačke inteligencije, analitiku, mašinsko učenje i inženjering podataka. Na skupu su zastupljene teme: Generative AI, Computer Vision, Big Data Analytics, AI Safety, AI & Data Strategy, Building AI product, Medical Imaging, LLM Chatbots, AI-intrusion detection, AI personalisation i druge. Konferencija DSC Europe 23 ima više od 500 potvrđenih govornika, lidera i eksperta, iz Evrope, SAD i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kristina Milinčić, generalna direktorka najvećeg kongresnog centra u zemlji i regionu, rekla je da je velika čast što su Sava Centar i Beograd domaćini konferencije koja okuplja više od 3.000 stručnjaka iz oblasti koje su u žiži globalne javnosti. „To je upravo ono što smo želeli i što smo najavljvali tokom rekonstrukcije Sava Centra – da budemo domaćini ovako brojnih i ovako prestižnih događaja. DSC Europe održava se samo nedelju dana nakon zvaničnog otvaranja. Ove godine konferencija se održava u kongresnom delu, dok i organizatori i mi kao domaćini imamo želju da konferencija sledeće godine ugosti još više učesnika i popuni čak i Plavu dvoranu sa 4.000 mesta“, kaže Milinčić. Pored inspirativnih predavanja i radionica, učesnici ovog kongresa imaće prilike da iskuse jedinstveni koncept i sve tehnološke inovacije koje nudi najveći kongresno-poslovni centar u ovom delu Evrope.

Pored glavnog dela programa, DSC Europe 23 obuhvatiće i širok spektar tema, koji će biti okrenut ka donosiocima odluka (DSC:X – executive track), kao i najnovijim trendovima koji menjaju svet oko nas, kao što su: NeuroAI, People Analytics, AI in Marketing, Quantum Computing, Hyper Personalisation i još mnogo drugih. Pored toga, na samoj konferenciji će biće održano još pet manjih događaja sa fokusom na primenu podataka i veštačke inteligencije u određenim industrijama. Oni će biti posvećeni specifičnim temama u oblastima: medicine i farmacije, Fintech i Web3.0, gejminga i kreativnih industrija, Cyber security, kao i oblastima eCommerce i maloprodaja.