EY Preduzetnik 2022. godine, Branko Babić, predstavljaće Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godineTM, u junu 2023. u Monte Karlu

EY Preduzetnik 2022. godine, Branko Babić, predstavljaće Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godineTM, u junu 2023. u Monte Karlu

Branko Babić, osnivač i vlasnik kompanije Phi Academy dobitnik je prestižnog priznanja EY Preduzetnik godineTM koje tradicionalno dodeljuje međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst&Young). Na gala večeri priređenoj 23. februara u beogradskom hotelu Hyatt, nagradu su pobedniku uručili predsednik žirija, Darko Budeč i Ivan Rakić – rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Pored glavne nagrade, revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) uručila je priznanja Stojanu Dangubiću, ispred kompanije Aling Conel u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine, dok je Miloš Kostić iz kompanije MT-Komex odneo priznanje u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine. Pored tih dobitnika priznanja, u finalu za glavnu nagradu našli su se: InMold Plast (Goran i Slobodan Janković i Nevena Nikolić), LE-CO (Lidija Leković), Natura Trade (Milenko i Branislav Božić), Poslovni Sistem Mihajlović (Dejan Mihajlović), Relog Media (Milutin Pećić).

„Samo učešće u ovom programu je velika čast. Izuzetno sam ponosan na to što sam se našao u društvu fantastičnih preduzetnika i što ću predstavljati našu zemlju u Monte Karlu. Ova pobeda neverovatna je motivacija za svaki naredni preduzetnički poduhvat“  izjavio je Branko Babić, osnivač i vlasnik kompanije Phi Academy i EY Preduzetnik za 2022. godinu.

Branko Babić je kompaniju Phi Academy osnovao 2014. godine, a delatnosti su edukacija i obučavanje ljudi za izvođenje tretmana trajne šminke, proizvodnja boja i alata potrebnih za trajno šminkanje, njihova prodaja i distribucija po čitavom svetu putem online platforme. To je jedina kompanija koja svojim poslovanjem obuhvata sve segmente procesa u izvođenju trajne šminke. Sedište kompanije je u Srbiji (Beograd), a posebni dodatni sektori u distribuciji i proizvodnji nalaze se u Austriji, Nemačkoj i Srbiji.

„Program EY Preduzetnik godine već više od jedne decenije okruženju i tržištu predstavlja fantastične kandidate. Zbog toga sam izuzetno ponosan što ovaj program veliča one koji imaju dalekosežni uticaj na okruženje i sigurno mogu reći – stvaraju magiju. Uveren sam da će i ovogodišnji pobednik parirati preduzetnicima sa svetske scene i da ćemo još jednom pokazati koliko uspešnih kompanija zaista postoji u našoj zemlji“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik 2022. godine, Branko Babić, predstavljaće Republiku Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godineTM, u junu 2023. u Monte Karlu.