U beogradskoj galeriji N.EON 8. juna uveče održan je prijem bečke kancelarije u Beogradu, donedavno poznate pod nazivom „Eurocomm-PR“. Na skupu, koji se već tradicionalno organizuje jednom godišnje, okupili su se brojni predstavnici gradskih institucija Beograda, austrijske ambasade, predstavnici medija i obrazovnih ustanova iz Beograda u cilju informisanja i povezivanja Beča i Beograda. Rukovodilac kancelarije, Miloš Bogunović, obavestio je zvanice da je od 1. aprila 2023. godine kancelarija zvanično dobila novi naziv „Međunarodne kancelarije Grada Beča“.

Od 1996. godine kancelarije Grada Beča zadužene su za pozicioniranje austrijske prestonice u inostranstvu. Mreža bečkih predstavništava je 2016. godine postala deo Bečkog holdinga, a odnedavno je marka Eurocomm-PR, koja je do sada označavala evropske komunikacije, dobila novi naziv – Međunarodne kancelarije Grada Beča. Predstavništva u Beogradu, Berlinu, Budimpešti, Krakovu, Ljubljani, Pragu, Sarajevu, Sofiji i Zagrebu zadužena su za promociju Beča i imaju za cilj da podstiču dijalog partnerskih gradova sa austrijskom prestonicom i stvaraju mogućnosti za investicije kada su u pitanju „Government2Government“ projekti. Bratislava je takođe u mreži partnerskih gradova, ali se zbog blizine saradnja odvija iz centrale u Beču.

Globalizacija i nove komunikacione tehnologije predstavljaju veliki izazov za urbane regije Evrope, ali i mogućnosti. Gradovi su sve bliži jedni drugima, što ima svojih prednosti: učenje, razmena ideja i sprovođenje zajedničkih projekata. Kada je reč o umrežavanju gradova u srcu Evrope, tu Beč kao geografski i istorijski centar ima vodeću ulogu, koja je istovremeno priznanje i misija. Zbog toga je uloga kancelarija da i susedne gradove uključe u zajedničko rešavanje pitanja koja se tiču urbanih regija.

Novi naziv „Međunarodne kancelarije Grada Beča“ ističe direktnu povezanost inostranih kancelarija sa glavnim gradom Austrije. Da bi naglasili međunarodni aspekt naziv nove internet-stranice je na engleskom jeziku, a sadržaj koji je na raspolaganju, postavljen je na 11 jezika.