SRBIJA JE DOMAĆIN VODEĆEG REGIONALNOG DOGAĐAJA O INOVACIJAMA I INOVACIONOM PREDUZETNIŠTVU

Dva projekta koje podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID): „Srbija Inovira“, koji sprovodi ICT Hub, i „Preduzmi ideju“, u realizaciji konzorcijuma koji predvodi Inicijativa Digitalna Srbija, ponosno najavljuju drugu po redu SPLET Tech konferenciju, koja će se održati 10. oktobra 2023. godine.

Ove godine, osnivače startapa, investitore, predstavnike korporacija, državnih institucija i akademske zajednice, ali i druge aktere inovacionog ekosistema, dočekaće preko 80 govornika, eksperata iz Srbije i sveta, koji će podeliti svoje bogato iskustvo. Na čak 9 simultanih bina održaće se predavanja, motivacioni govori, panel diskusije i radionice, kao i interaktivne sesije, a posetioci će imati priliku i da upoznaju domaće startape i njihova inovativna rešenja u okviru startap zone. Tom prilikom biće predstavljeni aktuelni tržišni i investicioni trendovi, izazovi i mogućnosti koje dolaze sa skaliranjem na nova tržišta, potencijali koje multidisciplinarnost donosi inovativnim timovima, kao i implikacije uvođenja novih tehnologija u život, društvo i ekonomiju.

Na SPLET-u vas očekuju dobro poznata imena iz domaćeg ekosistema, Emilija Vuković, suosnivačica kompanije Agile Dynamics Tech i Miljan Tekić, suosnivač i operativni direktor  jednog od najbrže rastućih domaćih startapa – Tenderly, Đorđe Vukotić, direktor prodaje i operacija u kompaniji Joberty, ali i svetski priznati stručnjaci kao što je Andrew Nguyen, koji trenutno vodi globalni kapacitet medicinske informatike u kompaniji Roche. Marko i Marija Grujić, osnivači startapa Neuroblast, podeliće svoju priču – kako su povezali video igre sa biomedicinom, dok će Kristina Janković Obućina, iz Asocijacije industrije video igara Srbije predstaviti novi program Shift2Games – platformu koja svim zainteresovanima za gejming industriju pruža detaljne i pouzdane informacije o gejmingu kao karijernom putu.

Učesnici konferencije imaće priliku i da čuju od predstavnika fondova preduzetničkog kapitala (VC) koje investicione niše su u fokusu TS Ventures, Fifth Quarter Ventures i Omorika Ventures, koje faze razvoja startup kompanija podržavaju, kao i da od predstavnika organizacija podrške iz regiona dobiju odgovor na pitanje “Zašto smo jači zajedno?”. Više tema koje vas očekuju na ovogodišnjoj konferenciji možete pronaći na SPLET TECH KONFERENCIJA 2023 – AGENDA.

„Ovogodišnja konferencija nas vodi korak dalje ka zajedničkoj budućnosti ispunjenoj novim šansama. Posebno se radujemo razgovoru o web3 i blokčejn tehnologijama – oblasti koju je naš projekat prepoznao kao najprespektivniju za razvoj inovacija u Srbiji. Da li granica rasta postoji, kako nove tehnologije transformišu društvo i ekonomiju, i koje korake moramo preduzeti da bismo nastavili započetu tradiciju inovacija, saznaćete na konferenciji 10. oktobra.““, rekla je Aleksandra Popović, direktorka projekta „Srbija inovira“ i jedna od govornica.

„Sagledavanje problema ili prilike iz više uglova igra veoma važnu ulogu u uspehu svakog biznisa i projekta. Ovo je posebno aktuelno od kada su digitalne tehnologije počele da transformišu svet oko nas, stoga je i jedna od ključnih tema ovogodišnje konferencije razvoj multidisciplinarnosti, koja je sve važnija za dinamično i zahtevno okruženje globalnog tržišta“, dodao je Nebojša Bjelotomić, izvršni direktor Inicijative Digitalna Srbija, direktor projekta „Preduzmi ideju“ i jedan od govornika konferencije.

Pored USAID-a, konferenciju su ove godine podržale kompanije A1, Generali, Nespresso i Gate group, a kao medijski partneri: Podcast.rs, WebMind, Euronews, Blic, Netokracija, Nedeljnik, Biznis.rs, Nova ekonomija, Nova.rs, ICT Business  i Journal.rs.

Sačuvajte svoje mesto na vreme i održite korak sa svetom inovacija. Prijavu i više informacija možete pronaći na SPLET TECH CONFERENCE 2023. – saopštavaju organizatori.