(Fotografija: Miodora Bozar)

(Fotografija: Miodora Bozar)

                                                 Postavljen kamen temeljac novog proizvodnog pogona fabrike Mioni

U fabrici za proizvodnju mineralne vode i bezalakoholnih pića Mioni u selu Ključ kod Mionice, 2. oktobra 2023. godine postavljen je kamen temeljac za novi proizvodni pogon koji će povećati kapacitet fabrike sa 250 miliona litara na 450 miliona litara godišnje. Mioni u širenje pogona investira 16 miliona evra. Ovo ulaganje omogućiće da površinu objekta poveća sa trenutnih 7.500m2 na ukupno 14.000m2 proizvodnog i skladišnog prostora, saopšttila je kompanija Delta Holding.

“Ponosni smo što smo u proteklom periodu, zajedno sa našim partnerima ostvarili ozbiljan rast u segmetnu mineralne vode i bezalkoholnih pića. Mioni danas uspešno razvija svoje brendove, ali i prozvodi široku paletu proizvoda privatne robne marke za najveće globalne i domaće trgovinske lance. Sa zadovoljstvom želim da najavim novi investicioni ciklus. Cilj nam je da značajnim ulaganjem u najsavremenije tehnologije i proširenje proizvodnih kapaciteta ostanemo pouzdan i efikasan partner našim kupcima, da osvojimo nove potrošače, nova tržišta i da kreiramo nove trendove. Duboko verujem da ćemo ovom investicijom i daljim razvojem fabrike Mioni doprineti razvoju i celog Kolubarskog okruga”, kaže Saša Mićić, generalni direktor fabrike Mioni.

 Saša Mićić, generalni direktor fabrike Mioni

Saša Mićić, generalni direktor fabrike Mioni

Očekivanja su da godišnja proizvodnja sa 140 miliona litara u ovoj godini do 2028. dostigne čak 330 miliona litara. Otvaranje novog pogona je planirano za maj 2024. godine.

Postavljanje kamen temeljca pozdravio je i predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je ovu investiciju ocenio kao značajnu za razvoj čitavog okruga, navodi se u saopštenju kompanije Delta Holding.