Raiffeisen banka uvrstila je u ponudu investicione kredite za nabavku solarnih panela namenjenih mikro i malim preduzećima i preduzetnicima. Maksimalni rok otplate kredita je 10 godina, uz grejs period do 12 meseci, saopštila je ta banka.

Jelena Aksić, članica Izvršnog odbora Raiffeisen banke zadužena za poslove sa stanovništvom, malim preduzećima i preduzetnicima kaže da će specijalizovani krediti za solarne panele namenjeni privredi podstaći investicije u obnovljive izvore energije, dodatno uticati na zaštitu životne sredine i omogućiti klijentima da umanje uticaj promena na tržištu energenata.

Kreditima za nabavku solarnih panela namenjenih mikro i malim preduzećima i preduzetnicima Raiffeisen banka je proširila paletu proizvoda kojim kompanije mogu da uštede energiju koju koriste u poslovanju i doprinesu zaštiti okoline. Kredite za solarne panele Raiffeisen banka daje na maksimalni rok otplate od 10 godina, uz druge važne povoljnosti. Jedna od njih je i grejs period do 12 meseci. To znači da će oni koji se odluče za tu vrstu investicije prvu ratu platiti tek nakon godinu dana.

Takođe, kod kredita za nabavku solarnih panela minimalno učešće je 10 odsto. Smanjena je i naknada za obradu zahteva i ona sada iznosi 0,5 odsto od ukupno odobrenog iznosa. I to nije sve. Kod investicionih kredita za kupovinu solarnih panela nije neophodna hipoteka. Za tu vrstu kredita dovoljna je zaloga na solarne panele, u skladu sa bonitetom klijenta i Kreditnom politikom banke.

„Raiffeisen banka na različite načine aktivno učestvuje u rešavanju problema zaštite životne sredine. Naša je obaveza da tragamo za najboljim modelima i budemo deo rešenja. Specijalizovanim kreditima namenjenim mikro i malim preduzećima i preduzetnicima za nabavku solarnih panela omogućićemo našim klijentima da uštede novac, ali i da sami budu proizvođači zelene energije i tako bolje planiraju budžete i umanje zavisnost od promena na tržištu energenata“, rekla je Jelena Aksić.

Na reprezentativnom primeru za klijente banke, ukoliko je vrednost investicije 7 miliona RSD, mesečna rata na period otplate od 10 godina iznosi 58.333,33 RSD. Više informacija na stranici posvećenoj kreditima za solarne panele: https://www.raiffeisenbank.rs/solarni-paneli/