Zoran Drakulić govori na tradicionalnom prijemu u bašti SPK Privrednik

Zoran Drakulić govori na tradicionalnom prijemu u bašti SPK Privrednik

“Posle duge korone čeka nas vreme recesije i inflacije kao i visokih kamata. Vreme u kojem ćemo morati da se suočimo sa neverovatnim cenama energije, posebno struje i gasa, kao i sa rekordnim cenama hrane i đubriva. Nažalost, u našoj zemlji nema promena, najvažniji resursi su u rukama nestručnih ljudi, što se najgore pokazalo na primeru EPS-a, u vreme kada cene struje divljaju na tržištu. Rudna bogatstva su u rukama stranaca sa najnižim rudnim rentama na svetu. Vreme kada nismo okupili najumnije ljude koji bi napravili strategiju ekonomije Srbije za ova vanredna vremena”, rekao je Zoran Drakulić, predsednik kluba Privrednik, na tradicionalnom prijemu, priređenom u bašti Kuće Srpskog poslovnog kluba „Privrednik“ 20. septembra. Članovi Kluba bili su domaćini predstavnicima Vlade, domaćih i stranih kompanija, državnih institucija, diplomatskih misija, zvanica iz sveta nauke, kulture, sporta i medija.
U ime svih članova Kluba, goste je pozdravio Zoran Drakulić i izrazio zadovoljstvo što nakon trogodišnje pauze Klub može ponovo da ugosti svoje zvanice. Predsednik Drakulić je naglasio da će njegov govor biti kratak i da neće, kao što je bilo uobičajeno na prethodnim prijemima, iznositi ocene o privrednom ambijentu naše zemlje, jer je sve već rečeno u prethodne tri godine.
Predsednik Drakulić je članovima Kluba čestitao 20 godina rada SPK „PRIVREDNIK“ i poželo im da, kao i do sada, uspešno posluju, da zapošljavaju najbolje u Srbiji, da čuvaju svoje zaposlene i da ih dobro plaćaju. Predsednik Drakulić je istakao da je to najveći doprinos Srbiji koji su pružili za 20 godina postojanja Kluba.
Ove godine Privrednik je ostvario saradnju sa Fakultetom primenjenih umetnosti i omogućio mladim umetnicima da stvore skulpture koje se nalaze u eksterijeru Kuće Kluba.