Nova poslovna zgrada kompanije Stihl, na Novom Beogradu, svečano je otvorena 23. septembra 2022.

Nova poslovna zgrada kompanije Stihl, na Novom Beogradu, svečano je otvorena 23. septembra 2022.

Kompanija „STIHL“, vodeći svetski proizvođač motornih testera i uređaja za poljoprivredu, šumarstvo, hortikulturu, kao i građevinsku industriju, šireći poslovanje u Srbiji i regionu, svečano je 23. septembra otvorila novu poslovnu zgradu na Novom Beogradu. Svečani čin otvaranja obavili su Norbert Pik, član Upravnog odbora „STIHL“ i Dijana Peškir, direktorka za Srbiju i Crnu Goru. Svečanosti su prisustvovali i predstavnik Nemačko-srpske privredne komore, predstavnik Ambasade SR Nemačke, kao i mnogobrojni poslovni partneri iz lokalne distributivne mreže sa tržišta Srbije i Crne Gore.

Proizvodi brenda STIHL postoje već 96 godina, a već 70 godina su prisutni i na srpskom tržištu. Godine 2013. “Stihl” je u Srbiji otvorila predstavništvo u Beogradu, a od 2017. godine i na tržištu Crne Gore, kroz kooperaciju, sa specijalizovanom mrežom prodavaca u toj zemlji.

Novi objekat raspolaže prostorom od oko 2.000 kvadrata na dva sprata, uz ukupno ulaganje 5,9 miliona evra i to kroz investiciju od 3,1 milion evra u poslovni objekat, i još 2,8 miliona evra u obezbeđivanje lokacije. Objekat je građen po najvišim svetskim standardima, po principima„zelene“ gradnje, optimizujući prirodne izvore i unapređujući kvalitet života. U sklopu novog poslovnog objekta nalazi se i savremeni izložbeni prostor u kome će partneri i posetioci moći da se upoznaju sa uređajima brenda, kao i da dobiju savete od tehničke službe.

„Naše proizvode kupcima u Srbiji i Crnoj Gori plasiramo u saradnji sa domaćim preduzetnicima na više od 150 ovlašćenih prodajno-servisnih lokacija. Ovim dajemo podršku jačanju srpskih i crnogorskih preduzetnika ali i razvijanju domaćeg poslovnog okruženja”, rekla je Dijana Peškir.

„Kompanija Stihl je u Srbiji počela rad 2013. godine sa 10 zaposlenih i sa 127 prodajnih mesta, ali smo od početka planirali dugoročnu strategiju. Za samo 8 godina, prodaja je uvećana za više od pet puta, tako da udeo naših motornih testera na tržištu sada iznosi 55%, a udeo naših trimera na tržištu iznosi više od 20%. Naša prodajna mreža ima sada 261 prodajno mesto.

Novi objekat predstavlja prekretnicu u radu STIHL Srbija i mogućnost za dalju ekspanziju. Nova zgrada nije samo izraz posvećenosti srpskom tržištu, ona je i izraz poverenja u budući razvoj poslovanja. U prethodnoj poslovnoj godini STIHL je premašio obim prodaje od 5 milijardi evra. Kompanija zapošljava 20.600 saradnika širom sveta i ima 10 proizvodnih lokacija.