Milutin Lađević, Vila Pajkić, Divna Lazić, Lena Antić, Aleksandar Latinović i Nenad Pavlović

Milutin Lađević, Vila Pajkić, Divna Lazić, Lena Antić, Aleksandar Latinović i Nenad Pavlović

Završen je 53. Perwoll Fashion Week čiji bogat program je pratilo, kako navode organizatori, više od 10.000 posetilaca uživo i preko 800.000 na online platformama. Tradicionalno, Perwoll Fashion Week je  zatvoren dodelom nagrada najboljim učesnicima.

Mina Gajić i Marina Pupovac

Mina Gajić i Marina Pupovac

U avangardnom prostoru kluba DIM, Modni studio Click je zahvaljujući brojnim medijskim partnerima i njihovim stručnim žirijima imao priliku da dodeli prestižne nagrade, u prisustvu brojnih saradnika, manekena, dizajnera, stilista, medija i gostiju iz javnog života prestonice. Na modnoj smotri, za prezentaciju modela izuzetno su važni oni koji će to na pravi način nositi pistom, a na 53. Nedelji mode za najbolje manekene su proglašeni Mina Stanković i Danilo Stošković.

Mina Stanković i Danilo Stošković

Mina Stanković i Danilo Stošković

Da bi na pisti zablistali i da bi utisak bio kompletan, neophodno je da manekeni imaju adekvatnu šminku i frizuru. Magazin Lepota i zdravlje tradicionalno dodeljuju nagrade za najbolju šminku, koju je ovoga puta dobila Daniela Palavestra Academy, dok je za najbolji frizerski tim proglašen BFW HAIR TEAM powerd by GOLDWELL. Kako će ih videti kroz objektiv, i predstaviti ljubiteljima modne fotografije, znaju samo vrhunski talentovani fotografi, tako da Beogradska nedelja mode tradicionalno podržava mlade talente iz ove oblasti.

Prvo mesto konkursa za mlade fotografe BFW Instashot ovoga puta dele dve talentovane devojke Mina Gajić i Marina Pupovac, koje kao nagradu dobijaju prvu samostalnu izložbu fotografija na sledećem, 54. po redu Perwoll Fashion Week-u. I na kraju ono što je svakako najvažnije, što i jeste povod postojanja manifestacije, dizajn i umetnici koji stvaraju modne komade, koje manekeni prezentuju, fotografi ovekoveče a publika uživa i inspiriše se.

Beogradska nedelja mode je odnegovala mnoge dizajnere, a u svakom svom izdanju, pa i ovoga puta predstavila nam je one koji pretenduju da budu dostojni naslednici najboljih. Boreći se za prestižnu nagradu Boris Nikolić za savremeni modni izraz, predstavilo nam se 20 najtalentovanijih mladih dizajnera. Stručni žiri je imao težak zadatak da odabere šest finalista koji će se na sledećoj nedelji mode predstaviti svojim prvim capsule kolekcijama, a najbolji od njih će poneti nagradu Boris Nikolić i imati samostalnu reviju u okviru prolećne Beogradske nedelje mode 2025. godine.

Među najboljima, od najtalentovanijih, našli su se: Milutin Lađević, Vila Pajkić, Divna Lazić, Lena Antić, Aleksandar Latinović i Nenad Pavlović. Onaj koga će mnogi mladi dizajneri želeti da jednog dana naslede i
čiji rad se poštuje među kolegama, modnim kritičarima, novinarima, i što je najvažnije od strane publike, je čovek koji je dobitnik najvećih priznanja za svoj profesionalni rad. Nagradu Textil Designer Award, koju dodeljuje kompanija Textil za najboljeg kreatora dobio je Peđa Nerić za predstavljenu kolekciju „GREY IN COLOR“. Ovako je kompletna priča zaokružena, najbolji nagrađeni, i ovo prolećno modno razigravanje, sa mnoštvom iznenađenja, lepo i emotivno, na pravi način privedeno kraju.

Naredna manifestacija, odnosno 54. izdanje Perwoll Fashion Weeka održaće se od 16 – 24. oktobra 2024., najavili su organizatori.