Predsednik izvršnog odbora Banca Intesa Darko Popovic, izabran je za zamenika predsednika Upravnog odbora Udruženje banaka Srbije.
Tokom naredne dve godine, zajedno sa Nikola Vuletic iz UniCredit Bank Serbia, na mestu predsednika, i članovima Odbora, razmatraće pitanja finansijskog i bankarskog sistema, predlagati mišljenja nadležnim organima, pratiti i analizirati mere ekonomske, kao i kreditno-monetarne i poreske politike iz ugla struke.
,,Veoma sam ponosan na priliku da, od sada i u novoj ulozi, kroz delovanje Udruženja banaka Srbije nastavim da doprinosim unapređenju uslova za poslovanje i prosperitetu celokupnog bankarskog sistema u Srbiji. Uveren sam da zajedno još efikasnije možemo da odgovorimo na sve aktulene i nadolazeće promene u bankarstvu, kao i znajačno unapredimo uslove za poslovanje svih banaka u zemlji, a sve to u službi adekvatnog odgovora na potrebe klijenata i ukupnog ekonomskog i društvenog napretka zajednice u celini’’, istakao je Popović, navodi se u saopštenju Banca Intesa