Bratislava, Slovačka, jun 2024. – Jedna od vodećih kompanija za finansijske investicije, Across Finance, nakon investicije u komunikacijsku industriju u regionu jugoistočne Evrope, postavila je Jana Vlčeka za direktora za investicije u medijskom sektoru. Na ovoj poziciji, Jan Vlček biće zadužen za poslovanje agencija u koje je investirala Across Finance, preko nedavno osnovanog Across Media Holdinga. Janov primarni fokus biće na McCann i Mediabrends povezanim agencijama koje posluju u regionu jugoistočne Evrope, među kojima su McCann, UM, Initiative, kao i druge agencije na tržištima Srbije, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske i Albanije, navodi se u saopštenju za medije.

Kako se ističe, Jan Vlček ima preko 20 godina iskustva u medijima i marketinškim komunikacijama. Bio je na vodećim pozicijama u više agencija u okviru WPP-a, uključujući Mindshare i JWT u Pragu i Moskvi. U kompaniji CME  je bio odgovoran za šest tržišta centralne i jugoistočne Evrope i obavljao je poziciju ko-izvršnog direktora TV Nova u Češkoj Republici i Izvršnog direktora prodaje CME grupe.

„Zadovoljstvo nam je što se našem timu pridružio Jan Vlček u trenutku kada naša kompanija proširuje svoje poslovanje investicijama u komunikacijsku industriju. Uveren sam da će Jan Vlček na poziciji direktora za investicije u medijskom sektoru još više unaprediti našu ekspertizu i doprineti našem rastu”, rekao je Julius Strapek, osnivač Across Grupe.

Jan Vlček je izrazio zadovoljstvo novim poduhvatom i najavio da će proširiti fokus sa isključivo medija, na čitav spektar komunikacijskih usluga. “Kao grupa, mi smo u jedinstvenoj poziciji da pokrivamo dinamičan region, kao što je jugoistočna Evropa, i tako našim klijentima i partnerima omogućavamo kvalitetan pristup raznovrsnoj bazi potrošača”, rekao je Vlček.

Postavljanjem Jana Vlčeka za direktora investicija u medijski sektor, Across Finance učvršćuje svoju posvećenost širenju prisustva u medijskoj i advertajzing industriji.