Nj. E. Bassel Salah, ambasador Egipta u Srbiji

Nj. E. Bassel Salah, ambasador Egipta u Srbiji

U Ambasadi Egipta u Beogradu, 12. maja uveče je promovisana turistička ponuda severne obale Egipta, sa direktnim čarter letom. Zahvaljujući turističkoj agenciji Ponte travel letovanje na ovoj jedinstvenoj mediteranskoj obali Egipta biće dostupno  građanima Srbije od ovog leta. Severna obala poznata i kao egipatski Maldivi, deo je mediteranske obale i vrlo je popularna među Evropljanima i Egipćanima zbog kvalitetnih smeštajnih kapaciteta i velikog broja morskih aktivnosti. Blizina Aleksandrije, Marsa Matrouha i Al-Alamina čini ovu destinaciju još zanimljivijom i atraktivnijom. Bassel Salah, ambasador Egipta u Srbiji, pozdravljajući goste istakao je da je poslednjih godina Egipat jedna od omiljenih destinacija za srpske turiste: “Egipat posvećuje veliku pažnju razvoju svog turističkog sektora koji je jako važan za nas i zapošljava veliki broj ljudi. Egipat poseduje impozantan broj istorijskih znamenitosti, odličnu klimu tokom cele godine i idealnu geografsku lokaciju što ga svrstava u sam vrh destinacija koju želi da poseti najveći broj turista i avanturista”, istakao je Salah.

Promocija u bašti ambasade Egipta

Promocija u bašti ambasade Egipta

Saša Zarić, vlasnik turističke agencije Ponte travel takođe se obratio prisutnima i predstavio Almaza Bay kao novu destinaciju ove agencije koja će biti prva na mediteranskoj obali Egipta. Uz pomoć Air Serbia uspostavljen je direktni čarter let između Beograda i Marsa Matrouha, mesta koje se na nalazi na tridesetak kilometara od Almaze.

“Almaza Bay nalazi se na Mediteranu i prostire se od Aleksandrije, pa skoro do granice sa Libijom. Deo Egipta sa ogromnim potencijalom koji će sasvim sigurno predstavljati jedan od bisera turističke ponude Egipta. To je kompleks od pet hotela vrhunskog kvaliteta koje spaja bela peščana plaža i kristalno plavo more. Mi smo imali sreće, pronašli smo ovaj dragulj za leto koje možete provesti u Almazi”, rekao je Zarić.