Jedinstvena edukativna akademija Rise, čiji je cilj osnaživanje mladih lekara veštinama koje su ključne za uspešan rad u savremenom zdravstvenom sistemu, pokrenuta je 22. avgusta. Inovativna edukativna akademija za mlade talente u oblasti medicine RISE dizajnirana je na osnovu potreba mladih lekara i fokusirana je na tri ključne oblasti: nauku, razvoj liderskih veština i razumevanje digitalnog upravljanja u zdravstvu, pružajući mladim lekarima priliku da steknu širok spektar znanja i veština koje će im pomoći da se uspešno nose sa izazovima savremene medicinske prakse 21. veka. Tokom 18 meseci, 27 lekara iz Srbije i Crne Gore imaće priliku da učestvuju u interaktivnim sesijama, radionicama i diskusijama sa stručnjacima iz oblasti karcinoma dojke, neurologije, karcinoma pluća, oftalmologije i hematologije.

Učesnici će stvoriti temeljne veštine koje su potrebne kako bi postali uspešni lideri i efikasni korisnici digitalnih alatki u svojoj svakodnevnoj medicinskoj praksi.

­U današnjem brzom i dinamičnom svetu, medicina se kontinuirano razvija i donosi nove izazove, ali i izvanredne mogućnosti. Da bi zdravstveni radnici bili spremni za budućnost medicine, neophodno je da usavršavaju ne samo medicinsko znanje, već i širi set veština koje će ih učiniti uspešnim liderima i stručnjacima – izjavila je generalna direktorka kompanije Roche za Srbiju Ana Govedarica.

“RISE akademija je rezultat naše želje da ne samo pružimo podršku mladim lekarima, već i da ih osnažimo da postanu lideri koji će oblikovati budućnost medicinske prakse. Lideri koji će razumeti i integrisati digitalne tehnologije koje se konstantno razvijaju i koje će postaviti nove, više standarde u našoj profesiji. Digitalna transformacija otvara nove horizonte i treba da težimo da budemo korak ispred – istakla je Govedarica.

Mentorstvo je takođe ključni deo ove inicijative. Iskusni stručnjaci će deliti svoja znanja i iskustva pružajući podršku i usmerenje koje će biti neprocenjivo u daljem profesionalnom razvoju. Prvi modul Rise akademije zvanično počinje 1. septembra 2023.