Spektakularnom revijom 80 modnih dizajnera, na temu “Fashion is Art”, 8. novembra je otvorena jubilarna 50. nedelja mode L’Oreal Fashion Week, u Belexpo centru.

Belgrade Fashion Week, više od 25 godina koliko traje, uspešno osnažuje i unapređuje srpsku modnu scenu, sa posebnom pažnjom na autorski modni dizajn, čijem je razvoju dala neprocenjiv doprinos. Program su vodili Snežana Dakić, Ivon Jafali i Boško Jakovljević koji su na scenu pozvali Nenada Radujevića, direktora modnog studija Click i osnivača Belgrade Fashion Weeka, koji se u svom emotivnom govoru zahvalio hiljadama saradnika koji su godinama uz Fashion Week i istakao važnost platforme koju je Belgrade Fashion Week izgradio kao i revoluciju modne scene koju je izazvao, izgradivši platformu za mnoge dizajnere, modele i druge kreativne profesionalce, od kojih su mnogi svoje karijere lansirali upravo na ovoj manifestaciji. Specijalno priznanje za doprinos razvoju mode kao umetnosti, uručio je Jeleni Mladenović, doajenu srpske modne scene, čiji je dirljiv govor publiku podigao na noge.

Prva dama Srbije: Tamara Vučić na jubilarnoj reviji mode (Foto: Đorđe Tomić)

Prva dama Srbije: Tamara Vučić na jubilarnoj reviji mode (Foto: Đorđe Tomić)

Pistom su prodefilovali modeli od najznačajnijih modnih autoriteta, poput – Roksande Ilinčić, Dragane Ognjenović, Dode Komad, Igora Todorovića, Verice Rakočević; popularnih dizajnera kao što su – Boško Jakovljević, Bata Spasojević, Irena Grahovac, Suzana Perić,  Zvonko Marković;  onih koji su karijeru napravili u inostranstvu – Ana Šekularac, Aleksandar Protić, Slobodan Mihajlović, George Styler, Aleksandar Nikolić, Ana Ljubinković; a modele su predstavili i članovi BFW Design Collective-a, Belgrade Design District-a, kao i najtalentovaniji mladi modni dizajneri koje je iznedrio Fashion Incubator.

Pored brojnih poznatih autora naše modne scene, bili su tu i manekeni svih generacija, od Ljiljane Erić, Jelene Ivanović, Marije Tarlać, Tamare Paunović, Anđelije Vujović, Jelena Trninić; a pojedine modele su nosila poznata medijska lica – Ruška Jakić, koja je izazvala ovacije publike, Duška Jovanić, Ana Pendić; umetnice – Sonja Vukićević, Zoe Kida, Aleksandra Janković, Nada Šargin, Lena Bogdanović, Milena Radulović, Marija Bergam i mnogi drugi.

Nenad Radujević (desno) sa gošćama na jubilarnoj, 50-toj Nedelji mode (Foto: Đorđe Tomić)

Nenad Radujević (desno) sa gošćama na jubilarnoj, 50-toj Nedelji mode (Foto: Đorđe Tomić)

Spektakularno obeležavanje jubileja iz publike je pratilo mnogo poznatih lica, među njima i prva dama Tamara Vučić, glumica Ana Sofrenović, novinarka Mira Adanja Polak, glumac Vlada Aleksić, direktor Blic televizije Sreten Radović, voditeljka Vesna Dedić , fotografi Nebojša Babić, Miloš Nadaždin, Miša Obradović i mnogi drugi.

Da sećanje na one koji su bili važan deo manifestacije, a više nisu među nama, ne jenjava, organizatori manifestacije su pokazali kroz prisutno sećanje na Borisa Nikolića, Jasminu Sanader i Draganu Ćosić, i time dotakli srca svih prisutnih.