Deveti regionalni forum komunikacionih lidera – IZAZOV 2023, koji se ove godine održava pod pokroviteljstvom kompanije Štark, biće održan 4. i 5. aprila na Beogradskom sajmu. Reč je o interaktivnom poslovnom događaju, prvom ovog tipa u regionu, namenjenom isključivo profesionalcima iz oblasti marketinga, odnosa s javnošću i digitalnih komunikacija iz kompanija i agencija, koji se ove godine održava pod sloganom „It’s all about the CHANGEMAKERS“, saopštili su organizatori.

„Stanje na tržištu marketinških komunikacija tiče se svih nas, a udruživanjem i umrežavanjem možemo da pokrenemo stvari na bolje“, rekla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i CEO, Marketing mreže, koja je organizator foruma. Ona je dodala da su upravo “changemakeri” bili inspiracija agencije Ovation BBDO, koja već osam godina potpisuje kreativni koncept foruma IZAZOV.

Ove godine teme foruma biće, između ostalog, u kom smeru će se kretati tržište u 2023. godini; na koji način će inflacija i kriza uticati na pojedine industrije i formiranje cena proizvoda; kako kroz kolaboraciju brendova povećati prodaju, a smanjiti troškove; kako domaći brendovi utiču na brendiranje Srbije u svetu; koji je položaj pojedinca u advertising industriji; da li je budućnost oglašavanja održiva i kako prepoznati greenwashing; kako iskoristiti potencijale AI tehnologije u svrhu optimizacije poslovanja; koji su najveći izazovi kada govorimo o kreiranju i implementaciji ESG strategija; ali i ko zapravo profitira od senzacionalizma, click baita, infotainmenta i zašto je hiperprodukcija mač sa dve oštrice. O stanju na tržištu marketinških komunikacija zemalja u regionu govoriće predstavnici iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, BiH i Severne Makedonije.

Forum IZAZOV ove godine otvaraju Nataša Šarčević, direktor marketinga i inovacija SPP Slatko i slano i Vladimir Ivančev, direktor prodaje SPP Slatko i slano, Atlantic Grupa, koji će govoriti na temu zašto su važne promene za zrele brendove; razgovor će voditi Luka Đukanović, senior menadžer za razvoj brenda i inovacije SPP Slatko i slano, Atlantic Grupa.

Poseban segment foruma biće posvećen podsticanju dijaloga između agencija i kompanija, kroz različite tipove interaktivnih radionica. Kao i prethodnih godina, na forumu IZAZOV 2023, uz podršku agencije SmartPoint Adria, biće organizovan teambuilding na temu kako kreirati kvalitetan sadržaj za TikTok, a biće predstavljeno i najnovije istraživanje stanja struke u regionu, koje Marketing mreža sprovodi devet godina.

Prijavljivanje za učešće na forum komunikacionih lidera – IZAZOV 2023 traje do 24. marta, a broj mesta je ograničen (www.izazovforum.rs).

Zlatni sponzor foruma IZAZOV 2023 je kompanija Štark, srebrni sponzor agencija SmartPoint Adria, dok su bronzani sponzori Lidl Srbija i Telekom Srbija.