U okviru trećeg konkursa koji organizuje Delegacija Evropske unije u Srbiji, uz podršku Fondacije Ana i Vlade Divac, pod nazivom „Ko je tvoj heroj?“, stigle su brojne prijave, što dokazuje da emocije pokreću i održavaju jedno društvo. Nominovano je 172 kandidata različitih zanimanja, mesta stanovanja i obrazovnih profila, a svima im je zajednički altruizam, odnosno dobra dela kojima su se tokom 2022. godine istakli u svojoj lokalnoj zajednici, saopštili su organizatori. EU za kulturno nasleđe i turizam nagradiće deset pobednika konkursa putovanjem za dvoje „Otkrij Istočnu Srbiju“. Pored glavne, izabrani heroji i heroine, dobiće i vredne nagrade koje su obezbedile domaće i međunarodne kompanije.

Glasanje za heroje je potpuno anonimno i odvija se preko sajta onisuheroji.rs, a biće otvoreno do 30. aprila. Svi kandidati su predstavljeni svojim kratkim biografijama i objašnjenjem zašto su nominovani, odnosno čime su zadužili svoje sugrađane i širu zajednicu.

Kako navode organizatori, ovaj konkurs namenjen je onim malim-velikim ljudima iz naše okoline, koji strpljivo i nesebično čine dobra dela, često daleko od očiju javnosti, a svakako daleko od medijske pompe. Svako može biti taj heroj – solidarna komšinica, posvećeni lekar, učiteljica, vozač autobusa, medicinski tehničar, rođak, prijateljica, sportistkinja, poznanik, svako ko se tokom 2022. godine istakao svojim dobrim delima prema široj zajednici.

Konkurs realizuje Delegacija Evropske unije u Srbiji u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac.

Glasajte za svog heroja na sajtu onisuheroji.rs