Za gotovo 600 mališana širom zemlje obezbeđena je nova zimska oprema zahvaljujući zajedničkoj humanitarnoj akciji KK Partizan i kompanije NIS, saopštila je kompanija NIS 6. februara. Tople zimske jakne i obuća, plišane igračke i slatkiši, ove zime stižu do dece iz socijalno ugroženih kategorija iz Beograda, Novog Sada, Kraljeva, Čačka, Trstenika, Vrnjačke Banje, Raške, Kruševca, Subotice, Sombora i drugih gradova širom Srbije.

Tradicionalnu prazničnu akciju NIS ove godine realizuje u saradnji sa KK Partizan, koji je krajem decembra pozvao svoje navijače da donesu plišane igračke na utakmicu protiv italijanskog Virtusa, a koji su potom na teren ubacili neverovatnih 5.649 plišanih igračaka. Akcija je nastavljena donacijom zimske opreme u organizaciji NIS-a, čiji članovi Kluba volontera su akciju podržali donacijom velike količine slatkiša za decu.

Tim povodom su predstavnici Košarkaškog kluba Partizan i kompanije NIS upriličili celodnevno druženje za više od 100 dece iz Svratišta za decu Beograda i SOS Dečijeg sela Kraljevo, koji su imali prilike da se druže sa svojim košarkaškim idolima, članovima Kluba volontera kompanije NIS i KK Partizan, ali i da prisustvuju utakmici „crno-belih“ protiv Splita u okviru ABA lige.

„Ponosan sam na akciju koju smo sproveli sa našim partnerima iz kompanije NIS. Prelepu sliku koju smo na meču protiv Virtusa poslali u svet, danas smo materijalizovali kroz vrednu donaciju i druženje za koje verujem da će deci ostati u prelepom sećanju. Partizan se sa pravom smatra klubom od nacionalnog značaja, a to se upravo ogleda i kroz ovakve društveno odgovorne akcije kojima pomažemo našem društvu.“ rekao je predsednik KK Patrizan, Ostoja Mijailović.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a rekao je da kompanija i KK Partizan imaju veoma uspešnu saradnju. „Mi smo danas zajedno ostvarili jednu veliku pobedu. Pobedu u vidu humanitarne akcije, kojom smo pokazali da u profesionalnom sportu nisu važni samo trofeji, već su tu i ljudskost i spremnost da se pomogne onima kojima je to najpotrebnije“ rekao je Smirnov.

„Drago mi je da su se navijači odazvali pozivu i treba voditi računa da se slične akcije organizuju i u budućnosti. Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali, kao i kompaniji NIS i naravno ljudima iz mog kluba.“ rekao je Željko Obradović, trener KK Partizan.

Marko Tošić, izvršni direktor Centra za integraciju mladih (Svratište za decu u Beogradu), zahvalio se kompaniji NIS i Košarkaškom klubu Partizan na ovom društveno odgovornom projektu, ali i činjenici da je mališanima omogućeno da provedu vreme sa prvotimcima KK Partizan, dok je Vesna Mraković, direktorka SOS Dečija sela Srbija, rekla je da joj je veoma drago što je njihova organizacija deo ove akcije.