Prilikom organizacije putovanja, prevoz je ključno pitanje, pogotovo kada je reč o dočeku Nove godine. Jeftine avionske karte su retkost, a vožnja automobila može da bude stresna i iscrpljujuća za vozača, pogotovo u zimskom periodu. Upravo zato, putovanje FlixBusom donosi niz pogodnosti, kao što su povoljne karte koje vam omogućavaju prevoz iz Srbije direktno do Zagreba, Ljubljane ili Budimpešte, i to u samo par klikova. Kupovinom karte dobijate QR kod putem mobilnog telefona ili elektronske pošte, a samo vas nekoliko sati udobne vožnje deli od novogodišnje euforije ovih evropskih prestonica, saopštavaju iz kompanije Flix SE Group.

Kako saopštavaju iz FlixBus zelene mreže, obezbeđena je dobra povezanost, pa uz jedno presedanje, sa istom kartom, možete da odaberete jednu od stotine destinacija širom Evrope za doček Nove godine. Čak se isplate i one duže vožnje do Minhena  jer pre uživanja u prazničnoj atmosferi, imate priliku da odmorite na udobnim sedištima sa više prostora za noge, ili da se opustite se u čitanju knjige ili slušanju muzike. Ne morate da brinete ni o bateriji svog mobilnog telefona, jer ćete u zelenim autobusima FlixBusa pronaći i utičnice za punjenje. Uz sve to, veći kapacitet za prtljag u FlixBusu obezbeđuje da ponesete više suvenira i poklona, posle Nove godine dočekane u inostranstvu.

Proslava Nove godine širom Evrope pruža jedinstvenu priliku da upoznate kulturu i raznovrsne običaje različitih gradova. Na primer, pored jednog od najstarijih božićnih sajmova u Evropi na trgu Marienplatz, Minhen je čuven po svojim pivnicama. Jedna od najpoznatijih je Hofbrahaus, tradicionalna pivnica koja ima bogatu istoriju, još od 16. veka. Osim za ljubitelje piva, ova pivnica je nezaobilazna destinacija za sve one koji žele da upoznaju nemačku tradiciju, jer nudi mešavinu bogatog iskustva bavarske kulture i tradicionalnih folklornih nastupa tokom praznične sezone.

Obilazak evropskih gradova tokom praznične sezone pruža vam mogućnost da istražite bogatstvo evropske kuhinje i probate raznovrsne gurmanske specijalitete. Budimpešta, prestonica Mađarske, poznata je po gulašu, langošu, ali i bejgliju, tradicionalnoj mađarskoj štrudli koja se priprema u božićnom periodu. Ukoliko ste odlučili da Novu godinu dočekate u Ljubljani, ne propustite priliku da probate kranjsku kobasicu i prekmursku gibanicu, nacionalne specijalitete Slovenije. Tokom novogodišnje sezone, raznovrsni štandovi u Zagrebu pružaju mogućnost da uživate u tradicionalnim delikatesima, poput domaćih štrukli i nezaobilaznih fritula, ali i da otkrijete i veliki broj inovativnih i jedinstvenih jela.

Mnoge evropske prestonice nude širok spektar različitih aktivnosti i proslava tokom novogodišnje večeri. Centralno mesto dočeka Nove godine u Zagrebu je Trg Bana Jelačića, gde se organizuju nastupi poznatih muzičara, koji okupe veliki broj posetilaca. Osim toga, kafići, restorani i klubovi u glavnom gradu Hrvatske omogućavaju svakome da pronađe savršeno mesto za provod po svom ukusu. Budimpešta je, pored novogodišnjih proslava na otvorenom, takođe poznata i po bogatom noćnom životu, koji privlači turiste različitih generacija.