Global Finance tradicionalno proglasio najuspešnije banke na svetu

 Na jubilarnom 30. godišnjem izboru za nagrade koje dodeljuje najuspešnijim bankama, renomirani finansijski magazin Global Finance proglasio je Banca Intesa, članicu Intesa Sanpaolo Grupe, ,,Najboljom bankom u Srbiji’’.

Stručni žiri, sastavljen od međunarodnih ekonomskih stručnjaka i urednika časopisa, odabrao je najbolje banke u 150 zemalja sveta vodeći se analizom brojnih kriterijuma uspešnosti, od rasta aktive i inovativnosti proizvoda, do strateških partnerstava i razvoja poslovanja. Pored objektivnih kriterijuma, žiri se rukovodio i ocenama konsultanata, analitičara, kao i predstavnika bankarskog i korporativnog sektora.

,,Veoma sam ponosan što priznanje za najbolju banku u Srbiji, koje nam po osmi put dodeljuje međunarodni finansijski časopis Global Finance, dolazi kao potvrda tržišnog liderstva koje smo očuvali i u godini koju su pratile složene, globalne geopolitičke i makroekonomske okolnosti, kao i nastavak snažne konsolidacije na domaćem bankarskom tržištu. Oslanjajući se na visokootporan poslovni model, inovativnost i spremnost da se prilagođavamo trendovima u finansijskom poslovanju anticipirajući potrebe klijenata i tržišta, očuvali smo kvalitet portfolija, zadržali odgovarajući nivo likvidnosti i godinu završili sa rekordnim rezultatima. Ostvareni uspeh na prvom mestu dugujemo zaposlenima, kojima se ovom prilikom zahvaljujem na posvećenosti i predanom radu koji stoji iza svih naših doprinosa daljem razvoju zajednice i ekonomije zemlje u kojoj poslujemo’’, izjavio je Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Pored nagrade za „Najbolju banku u Srbiji“, međunarodna bankarska grupa Intesa Sanpaolo, u okviru koje posluje Banca Intesa, nagrađena je i priznanjima za najuspešniju banku u Italiji i Slovačkoj u 2023. godini.

Banca Intesa zauzima vodeću poziciju na tržištu Srbije prema svim ključnim parametrima uspešnosti poslovanja – ukupnoj aktivi, kapitalu, klijentskoj bazi i depozitima klijenata. Za više od 15 godina poslovanja u Srbiji zadobila je poverenje 1,4 miliona klijenata u segmentima stanovništva, malog biznisa, malih i srednjih preduzeća, multinacionalnih i velikih kompanija, kojima stavlja na raspolaganje sveobuhvatnu ponudu modernih proizvoda i uslugu najvišeg nivoa.