eCommerce Asocijacija Srbije dodelila nagrade najuspešnijim kompanijama u oblasti e-trgovine u Srbiji

Banca Intesa, članica Intesa Sanpaolo grupe, nagrađena je priznanjem za najbolju mBanking aplikaciju u 2022. godini na Hot Spot eCommerce Awards konkursu u organizaciji eCommerce Asocijacije Srbije, saopštila je ta banka 30. januara.

Žiri sastavljen od uglednih stručnjaka i profesionalaca iz oblasti pužanja medijskih i tehnoloških usluga, digitalnog marketinga, kao i predstavnika javnih i obrazovnih institucija, uz podršku glasova javnosti, dodelio je 22 nagrade u dve kategorije kompanijama koje su u toku 2022. godine pružile najveći doprinos razvoju e-commerce ekosistema u Srbiji.

Banca Intesa Mobi aplikacija proglašena je najboljom u eComm Excellence kategoriji za dostignuća koja su posebno doprinela podizanju industrije na viši nivo.

,,Veoma sam ponosan na priznanje eCommerce Asocijacije Srbije koje vidim kao značajnu potvrdu naše snažne posvećenosti kontinuiranom radu na unapređenju i razvoju savremenih digitalnih rešenja koja klijentima olakšavaju obavljanje finansijskih transakcija. Zahvaljujući ovakvom pristupu Banca Intesa danas ima preko 520.000 potpuno digitalizovanih korisnika, a čak 94% plaćanja obavi se upravo na digitalnim kanalima. Posebno mi je zadovoljstvo što je, ne samo stručni žiri, već i opšta javnost prepoznala ovo dostignuće i našu Banku kao značajnog činioca u razvoju digitalnog poslovanja i podršci ukupnom ekonomskom osnaživanju naše zemlje,’’ izjavio je Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Zahvaljujući nizu inovativnih funkcionalnosti i personalizovanom pristupu u upravljanju finansijama, Banca Intesa Mobi aplikacija korisnicima pruža kompletno iskustvo uz mogućnost brzog i jednostavnog obavljanja transakcija. Ovo potkrepljuje i podatak iz nezavisne studije koju je PWC sproveo među svim bankama na tržištu, a koji pokazuje da klijenti Banca Intesa obave čak 49% svih digitalnih transakcija u Srbiji.

Osim širokog spektra mogućnosti za raspolaganje finansijskim sredstvima, poput onlajn realizacije keš kredita i dozvoljenog prekoračenja računa, podizanja novca s bankomata bez kartice uz opciju #withCash i kreiranja virtuelnih kartica za bezbednu internet kupovinu, klijentima su u okviru nje na raspolaganju i opcije za obavljanje deviznih plaćanja, kao i plaćanja samo na osnovu broja telefona primaoca, ali i proveru PIN-a platne kartice.