Privredna komora Srbije i Međunarodna asocijacija za odnose sa javnošću – IPRA, organizovaće u narednom periodu niz zajedničkih aktivnosti s ciljem promocije srpske privrede i privreda Zapadnog Balkana na međunarodnom nivou, izjavio je 9. februara Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije (PKS) nakon sastanka sa članovima borda direktora IPRA, koju predvodi Nataša Pavlović Bujas, novoizabrana predsednica ove asocijacije.

Čadež je na sastanku sa čelnim ljudima IPRA u PKS ukazao na značaj ove organizacije i istakao da je za Srbiju i domaću privredu čast što je na vodeću poziciju u toj međunarodnoj asocijaciji postavljena Nataša Pavlović Bujas iz Srbije.

„Planiramo zajedničke aktivnosti u Srbiji i regionu Zapadnog Balkana kroz našu organizaciju zajedničkih komora Zapadnog Balkana (KIF ZB), a naravno, i na međunarodnom planu“, rekao je predsednik PKS.

Čadež kaže da su komunikacije najvažnija karika u poslovanju, kako u kompanijama tako i u državnoj administraciji, jer je postalo nemoguće bilo šta uraditi bez kvalitetne interne i eksterne komunikacije.

Predsednik PKS je predstavnicima IPRA predstavio aktivnosti Komore na domaćem i međunarodnom planu i naveo da je potrebno u narednom periodu dodatno osnažiti promociju srpske privrede i teme koje su od značaja za Srbiju i region, poput Zelene agende i veštačke inteligencije.

„Transparentnost i poverenje je ono što odlikuje današnji svet. Bez toga teško da ćemo moći da funkcionišemo, a da bismo znali kako to da radimo potrebna su nam nova znanja i veštine koje moramo da naučimo i budemo spremni da ih prenosimo na našu poslovnu zajednicu i kompanije, ali i na naše političare“, rekao je Čadež.

Nataša Pavlović Bujas, predsednica IPRA, kaže da će ta asocijacija nastaviti rad na jačanju saradnje sa PKS u cilju stvaranja konkurentne i uticajne srpske privrede na globalnom nivou.

„Smisao postete je da nastavimo saradnju i da razvijamo imidž Srbije u svetu i omogućimo da naša privreda bude širom sveta poznata, konkurentna i uticajna“, rekla je Pavlović Bujas.

Donedavna predsednica IPRA Svetlana Stavreva, danas je u PKS svečano predala dužnost novoj predsednici Nataši Pavlović Bujas. Ističe da su aktivnosti Međunarodne asocijacije za odnose sa javnošću bazirane na vrednostima, svrsi i integritetu, i da su ponosni što nova predsednica ove Asocijacije dolazi iz Srbije, kao i da postoji veliki potencijal za saradnju sa PKS, a u cilju kreiranja bolje budućnosti, ne samo za Srbiju, već i region.