ZAJEDNIČKA INICIJATIVA GRADA NOVOG SADA I KOMPANIJE NIS

ZAJEDNIČKA INICIJATIVA GRADA NOVOG SADA I KOMPANIJE NIS

Kompanija NIS i Grad Novi Sad putem Gradske uprave za zaštitu životne sredine, zajedničkom volonterskom akcijom obeležili su Svetski dan zaštite životne sredine i tom prilikom očistili i uredili Oficirsku plažu u Novom Sadu.

Klub volontera Kompanije NIS, tradicionalno organizuje ekološke akcije povodom ovog značajnog datuma, a ove godine u partnerstvu sa Gradskom upravom za zaštitu životne sredine grada Novog Sada, vredni volonteri okupili su se oko zajedničke ideje i želje da Oficirsku plažu koja predstavlja jednu od omiljenih lokacija svih Novosađana detaljno očiste i urede uoči početka letnje sezone. Ovom prilikom, prisutnima su se obratile Mira Radenović Bojić, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine Grada Novog Sada i Svetlana Duvnjak, rukovodilac Sektora za zaštitu životne sredine kompanije NIS.

Članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine rekla je da je zaštita životne sredine izuzetno važna tema, a da grad Novi Sad kao i svih prethodnih godina, nastavlja sa čišćenjem Novog Sada.

„Današnji dan obeležavamo akcijom čišćenja „Oficirca“ zajedno sa Klubom volontera NIS-a. Ono što je ključno jeste da je NIS, kao kompanija koja posluje u Novom Sadu, jedna od najodgovornijih kompanija što se tiče oblasti životne sredine, to je pokazala i poslednjim izveštajem o održivom razvoju. Mi smo inicirali zajedno sa NIS-om, jednu ovakvu akciju kako bismo samu temu životne sredine stavili u fokus i danas, na Svetski dan zaštite životne sredine“, rekla je Mira Radenović Bojić.

Svetlana Duvnjak, rukovodilac Sektora za zaštitu životne sredine kompanije NIS rekla je da kompanija tradicionalno organizuje ekološke akcije koje su ujedno i prilika da se podsetimo da je zaštita životne sredine „obaveza i odgovornosti svih nas“.

„Grad Novi Sad je grad u kome je sedište kompanije NIS i sa kojim gradimo i negujemo dugogodišnje dobre odnose i partnerstvo. To partnerstvo se ogleda u realizaciji brojnih projekata kako poslovnih tako i društveno odgovornih“, rekla je Svetlana Duvnjak i zahvalila svim učesnicima akcije.

Zaštita životne sredine jedan je od prioriteta kompanije NIS, a od 2009. godine kompanija je u ekološke projekte i projekte kojima se indirektno ostvaruje pozitivan uticaj na zaštitu životne sredine uložila više od 900 miliona evra. O životnoj sredini kompanija NIS brine i u sinergiji sa svojim zaposlenima, koji pod okriljem Kluba volontera redovno učestvuju u ekološkim akcijama u okviru kojih su do sada uredili veliki broj izletišta, zelenih površina i priobalja reka, a takođe, redovno sprovode i edukativne radionce i kampanje putem kojih doprinose izgradnji ekološke svesti kod najmlađih članova naše zajednice.