Plaćanje Mastercard karticom tokom novembra omogućava korisnicima da se dodatno uvere da je u pitanju jednostavan i siguran način plaćanja, koji im, pritom, donosi i keš-bek. Naime, Mastercard pokreće novu kampanju sa povratom novca u okviru koje će svi korisnici Mastercard kartica koji plaćaju mobilnim novčanicima banaka koje su ovu uslugu omogućile, moći da ostvare 1.000 dinara povrata sredstava ukoliko u periodu od 1. do 30. novembra izvrše pet transakcija minimalne zbirne vrednosti 3.000 dinara.

Mobilna plaćanja – beskontaktna plaćanja koja se obavljaju putem mobilnih telefona, pametnih satova i sličnih pametnih uređaja – sve su popularnija jer su brza, jednostavna i sigurna za korišćenje. Kako bi koristili mobilna plaćanja, korisnici Mastercard kartica, pre svega, treba da provere da li je njihova banka među sedam banaka koje su ovu opciju omogućile svojim klijentima, kao i da odluče da li će koristiti Apple Pay, Google Pay ili mobilni novčanik banke, u zavisnosti od toga da li koriste iOS ili Android uređaj.

Nakon što na svom uređaju pokrene aplikaciju mobilnog novčanika, korisnik bira opciju „+“ i dodaje svoju karticu bilo ukucavanjem podataka ili slikanjem kartice – tako se stvara digitalna verzija Mastercard kartice u mobilnom novčaniku, i telefon postaje spreman za plaćanje na POS terminalima, baš onako kako su građani već navikli da plaćaju platnim karticama, svuda gde su beskontaktna plaćanja već omogućena – od supermarketa i butika, preko taksi vozila i restorana, do javnog prevoza i nekih pijaca u Beogradu. Plaćanja se mogu potvrditi biometrijski, odnosno skeniranjem lica ili otiska prsta, ili ukucavanjem šifre za otključavanje telefona.

Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard, istakla je da mobilna plaćanja postaju sve značajniji trend na platnom tržištu i da je prema MasterIndex Srbija rezultatima, 32% ispitanika zainteresovano za korišćenje ove platne metode. Ristić je dodala: „Kroz sedam banaka koje svojim korisnicima nude rešenja za mobilna plaćanja, građani imaju na raspolaganju različite opcije uz koje će svoja svakodnevna plaćanja učiniti još intuitivnijim i prilagođenijim savremenom dobu. Naša već tradicionalna tržišna kampanja sa povratom novca je još jedan podsticaj za korisnike koji već to nisu, da isprobaju plaćanje mobilnim novčanicima i uvere se u njihovu brzinu, praktičnost i sigurnost.“

Banke koje su svojim korisnicima omogućile plaćanja mobilnim novčanicima su: Banca Intesa, Banka Poštanska štedionica, NLB Komercijalna banka, OTP banka, Procredit banka, Raiffeisen banka i UniCredit banka. Tokom trajanja kampanje, moguće je ostvariti jedan povrat sredstava po kartici. Za više informacija o kampanji, molimo posetite www.mastercard.rs.