Jelena Dimitrijević, Specijalista za employer branding i employee experience u Mercator-S i Jelena Šribar, HR direktorka

Jelena Dimitrijević, Specijalista za employer branding i employee experience u Mercator-S i Jelena Šribar, HR direktorka

Kompanija Mercator-S, u okviru koje posluju IDEA prodavnice, RODA marketi i MERCATOR hipermarketi, osvojila je dve nagrade za razvoj zaposlenih i talenata na “Talent Development Forumu 2022.”, saopštila je kompanija Merkator S 15. aprila.

U kategoriji “Najbolja talent inicijativa” M Hub program kompanije Mercator-S proglašen za najbolju talent inicijativu u Srbiji. Za “Najbolji program za dodatnu edukaciju zaposlenih” proglašen je Mercatorov koncept “Lider za primer”, kojim je set liderskih veština, sa primerima iz prakse, prenet na menadžerski nivo poslovođa i menadžera maloprodajnih objekata IDEA prodavnica, RODA marketa i Mercator hipermarketa u celoj Srbiji.

“Veoma je značajno što su čak dve naše razvojne inicijative nagrađene. Kako smo kompanija koja zapošljava čak 8.000 ljudi, uvek verujemo da kroz njihov razvoj doprinosimo i razvoju ljudi iz njihove okoline, pa tako i razvoju našeg društva u celini”, rekla je Jelena Šribar, direktorka ljudskih resursa u kompaniji Mercator-S.

Talent Development Forum je događaj koji se organizuje s ciljem da okupi kompanije koje se bave razvojem talenata, studente, mlade, fakultete, profesore i neakademske edukatore i druge zainteresovane za razvoje talenata u vremenu brzih promena.

“Ako talente koje imamo u zemlji ne iskoristimo na najbolji mogući način, suočićemo se sa još većim odlivom mozgova. Zato je cilj Talent Development Foruma kontinuirano okupljanje zajednice i kreiranje rešenja za rastuće izazove sa kojima se suočavaju mladi, poslodavci, obrazovne institucije i celo društvo. Naša ideja je da na jednom mestu okupimo najbolje i da nagradama ukažemo zajednici da treba razvijati ljude, a time i kompanije”, rekla je Valentina Čolić Mihajlović, Head of Development Asocijacije za afirmaciju, koja je organizovala Talent Development Forum.