Iz Luande za celu Afriku, žvake, lizalice i bombone

Nebojša Šaponjić i Ranko Sočanac (levo) vlasnici Nelt Grupe, na svečanom presecanju vrpce u Luandi, u društvu Viktora Fernandeza, ministra industrije i trgovine Angole

Nebojša Šaponjić i Ranko Sočanac (levo) vlasnici Nelt Grupe, na svečanom presecanju vrpce u Luandi, u društvu Viktora Fernandeza, ministra industrije i trgovine Angole

 

Fabrika slatkih proizvoda Candy Factory, čiji je suvlasnik kompanija Nelt LDA, članica srpske Nelt Grupe iz Beograda, svečano je otvorena u Luandi, u Specijalnoj ekonomskoj zoni, saopštila je kompanija Nelt 26. oktobra. Svečanom događaju prisustvovao je veliki broj zvanica iz Angole i Evrope, uključujući i angolskog ministra industrije i trgovine, Viktora Fernandeza, koji je zajedno sa suvlasnicima simbolično presekao vrpcu nove fabrike.

„Investicije u novu fabriku iznose oko 20 miliona evra. Trenutno zapošljavamo 90, a očekujemo da će za dve godine biti zaposleno oko 150 radnika. Sa proizvodnim kapacitetom od 6.700 tona godišnje, dnevna proizvodnja brzo će premašiti 15 tona bombona, lizalica i žvaka“, izjavio je Boris Mačak, izvršni potpredsednik Nelt Grupe za afrička tržišta.

Nelt Grupa na svim tržištima Afrike na kojima posluje nastoji da implementira inovacije i savremene tehnologije, kako bi ostvarila vrhunski kvalitet usluga i poslovanja.

„Candy Factory ima ambiciju da bude nacionalno i regionalno prepoznata kao kompanija koja proizvodi angolske brendove. Verujem da ćemo snažno uticati na rast proizvodnje u kategoriji bombona, lizalica i žvaka, i da ćemo za ubrzo preuzeti vodeću ulogu u ovoj kategoriji sa 20 odsto tržišnog udela,“ najavila je Milena Kiselički, direktorka operacija i razvoja Candy Factory.

Počela proizvodnja u Candy Factory u Luandi

Počela proizvodnja u Candy Factory u Luandi

Nelt je u saradnji sa lokalnom partnerskom kompanijom Oxbow i uz svesrdnu pomoć Vlade i razvojnih agencija Angole, realizovao ovaj greenfield projekat u prošle tri godine.

Nelt Grupa posluje u Angoli, Zambiji i Mozambiku, gde zapošljava oko 500 ljudi. Nelt se bavi distribucijom svojih brendova Neoplanta i Fabrike dečije hrane i proizvoda globalno prepoznatih korporacija, kao što su P&G, Mars, Nestle, Colgate, Heineken, SC Johnson, Dr Oetker, Ferrero, Beiersdorf i druge.

Globalno, Nelt Grupa se sastoji od 18 kompanija koje posluju na 12 tržišta u Evropi i Africi sa 4.500 zaposlenih i godišnjim prometom od preko jedne milijarde evra.