Pet dobitnika stipendija NIS

Pet dobitnika stipendija NIS

Kompanija NIS dodelila je 19. aprila u Novom Sadu nove stipendije studentima Univerziteta u Novom Sadu, koji su za stipendije aplicirali u okviru konkursa Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika.

Pet novih stipendista NIS-a su Jelena Ćulibrk i Jelena Kovač sa Tehnološkog fakulteta, smer Naftno-petrohemijsko inženjerstvo i Dejan Dejanović, Miloš Aćimović i Milica Stojanović sa Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, smer Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa.

Prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost naveo je ovom prilikom da je NIS kompanija koja ogromnim doprinosom BDP-u, ali i našem razvoju, pokazuje koliko joj je stalo do budućnosti.

„Danas potpisujemo pet ugovora i to je važna poruka koju šalјemo. Pored stipendija nadamo se i uveren sam da ovi mladi lјudi u budućnosti mogu biti obuhvaćeni radom kompanije, pre svega u razvojnom sektoru. Ovo je dobar primer i poziv drugim kompanijama da postanu deo projekta, usmerenog na talentovane i izuzetne studente”, naveo je Milošević.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, podsetio je da, osim stipendiranja, kompanija nastoji i da mladim stručnjacima obezbedi i radna mesta.

„Na to gledamo kao na sinergiju – ne samo što im obezbeđujemo stipendiju, znanje i kompetentnost, već im obezbeđujemo i budućnost. Posle dve teške godine iza nas koje su prošle u pandemiji i krizama u naftnoj industriji, naša kompanija nije odustala od ovog programa. Nismo smanjili budžete, niti saradnju sa fakultetima i zbog toga sam ponosan na nas i na strateški karakter ovog programa“, rekao je Smirnov.

Milica Stojanović, student osnovnih studija na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“, kaže da joj stipendija predstavlјa nagradu za naporan rad i višegodišnji trud i da im je ona svima motivacija da nastave da rade na sebi i da svakim danom budu sve bolјi i bolјi.

Jelena Ćulibrk, student master studija na Tehnološkom fakultetu, navodi da im je ova stipendija potrebna kako bi se uložen napor, rad i trud cenili, ali i kao motivacija za neke buduće više cilјeve.

„U ovoj profesiji je potrebno da sami želimo da istražujemo, da se bavimo nečim višim, s obzirom na to da nam se struka svodi na određene proizvodne procese, što je već samo po sebi jako veliki izazov“, navela je  Jelena Ćulibrk.

Stipendisti sa predstavnicima NIS-a i pokrajinskih institucija

Stipendisti sa predstavnicima NIS-a i pokrajinskih institucija