PODRŠKA NIS-a EKOLOŠKIM PROJEKTIMA U OKVIRU PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“: Zorica Pomar i Svetozar Eremić

PODRŠKA NIS-a EKOLOŠKIM PROJEKTIMA U OKVIRU PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“: Zorica Pomar i Svetozar Eremić u Pančevu, ispred Gimnazije “Uroš Predić”

Kao kompanija koja u kontinuitetu ulaže u pobolјšanje ekološke slike Srbije i unapređenje uslova obrazovanja, NIS je u okviru programa „Zajednici zajedno“ i u saradnji sa Gradom Pančevom podržao projekat zamene stolarije u zgradi pančevačke Gimnazije „Uroš Predić“. Vrednost projekta je više od 5,5 miliona dinara, a zahvalјujući ovim sredstvima je, osim novog savremenog izgleda objekta, omogućeno i unapređenje energetske efikasnosti unutar ove obrazovne ustanove.

U okviru projekta zamenjen je ukupno 41 prozor sa ulične strane zgrade. Na ovaj način,  pored toga što je smanjen gubitak toplotne energije, povećana je i  bezbednost učenika i zaposlenih u školi koja je osnovana 1863. godine. Radovi na Gimnaziji „Uroš Predić“, koja  je jedna od najstarijih prosvetnih institucija u našoj zemlјi, izvedeni su pod uslovima koje propisuje Zavod za zaštitu spomenika kulture.

Svetozar Eremić iz Rafinerije nafte Pančevo kompanije NIS istakao je značaj saradnje Grada Pančevo i NIS-a u okviru programa „Zajednici zajedno“:

„Realizovali smo vrlo značajan projekat zamene stolarije koji će dati novi kvalitet učenicima i nastavnom kadru i uticati na energetsku efikasnost same zgrade. Kompanija NIS i Pančevo u okviru ovog programa sarađuju duže od jedne decenije i za to vreme smo realizovali 152 društveno-odgovorna projekta čija vrednost je više od 200 miliona dinara. Ovim želimo da unapredimo kvalitet života svih naših sugrađana, kao i onih koji borave u našem gradu. Naš fokus nije samo biznis, koji uspešno razvijamo kroz Rafineriju nafte Pančevo, već i društveno odgovorno poslovanje kroz koje ulažemo u zajednicu i gradimo „Budućnost na delu“ što i jeste slogan naše kompanije“, naveo je Eremić.

Zorica Pomar, direktorka Gimnazije „Uroš Predić“ u Pančevu zahvalila se kompaniji NIS na sredstvima koje je izdvojila za realizaciju značajnog za ovu obrazovnu ustanovu  projekta:

„Ova zgrada je počela da se gradi 1863-1864. godine i po dosadašnjim istorijskim dokumentima do kojih smo došli nismo našli podatke da je izvođena ovakva vrsta radova u svim prethodnim godinama postojanja škole. Bitno je da smo realizovali ovaj projekat u domenu zaštite životne sredine, zatim smo ugradnjom prozora povećali energetsku efikasnost škole i time povećali smanjenje gubitka energije, a treće, a ne manje značajno, je da smo povećali bezbednost učenika i zaposlenih, jer je zamenjena stolarija na uličnom delu zgrade“, istakla je Pomar.