Er Srbija je tokom oktobra, u redovnom i čarter saobraćaju prevezla ukupno 367.146 putnika, što predstavlja povećanje od 50 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, odnosno rast od 45 odsto u odnosu na do sada rekordnu pretpandemijsku 2019. godinu. Sa sva tri međunarodna aerodroma u Srbiji, nacionalna avio-kompanija obavila je čak 3.970 letova, što je 43 odsto više nego u oktobru 2022. godine i 38 odsto više u poređenju sa 2019. godinom.

„Oktobar je bio naš rođendanski mesec. Pored brojnih aktivnosti koje smo tokom oktobra realizovali povodom desetogodišnjice poslovanja kompanije, a koje su prvenstveno bile usmerene na naše putnike, otvorili smo i novu poslovnicu u Tržnom centru Galerija, potpisali Memorandum o razumevanju sa britanskom kompanijom Menzis eviejšn, u Beograd je doleteo još jedan avion tipa embraer E195 u bojama Er Srbije, a rezultati pokazuju da smo oborili i jedan rekord. Sa više od 367 hiljada putnika na našim letovima, ovo je najuspešniji oktobar od kada poslujemo pod imenom Er Srbija. Bližimo se broju od četiri miliona prevezenih putnika u 2023. godini, i ukoliko budemo blizu tog broja ili ga premašimo biće to veliki i važan uspeh srpske nacionalne avio-kompanije,“ izjavio je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

Najpopularnije destinacije u regionu u oktobru 2023. godine tradicionalno su bile Podgorica i Tivat. Kada je reč o zapadnoj Evropi, putnici su najviše putovali do Ciriha, Pariza, Rima i Amsterdama, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi Er Srbije bili do Istanbula, Larnake, Atine i Barselone.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.