Kompanija McDonald’s ove godine obeležava 35 godina uspešnog rada u Srbiji, a kao i svake prethodne, i tokom cele ove godine kompanija je sprovela veliki broj društveno odgovornih aktivnosti.

„Godinu jubileja smo posvetili podršci zajednici i kroz različite projekte, kao što su donacije knjiga, donacije novčanih sredstava, podrške sportskim, kulturnim, zdravstvenim institucijama, udruženjima i asocijacijama, kao i kroz volonterske akcije naših zaposlenih učinili da se svi kojima je podrška bila potrebna osete prijatno i da znaju da nisu sami. Posebno smo ponosni na projekat Novogodišnja humanitarna bašta koji smo realizovali sa Srpskim filantropskim forumom i botaničkom baštom Jevremovac, a u koji smo uključili naše prijatelje iz Kreativno edukativnog centra koji već skoro 20 godina brine o mladima sa smetnjama u razvoju i tom prilikom smo svi zajedno pravili nakite i kitili jelku. Naš zajednički trud je za rezultat imao da je naša, McDonald’s jelka proglašena pobednikom od strane publike na društvenim mrežama, posetilaca botaničke bašte i stručnog žirija. Veoma smo srećni i zahvalni na ovom priznanju“, rekla je Anđelka Đurić, direktorka kompanije McDonald’s u Srbiji.

McDonald’s je ovog decembra organizovao i druženje sa poznatim dečjim piscem Urošem Petrovićem, tokom kojeg su deca uživala u Uroševim kvizovima, a svako dete je od Meka dobilo na poklon Uroševu knjigu „Bajke Drugih sedam“ sa potpisom pisca. Kompanija će nastaviti i dalje da bude istinski partner zajednici u kojoj posluje i kroz otvaranje novih restorana i zapošljavanje mladih, ali i kroz društveno odgovorne akcije koje sprovodi od kad posluje na srpskom tržištu.