Portugalski novinari u Beogradu, u hotelu Courtyard by Marriott, sa domaćinom - Arsenom Rudanom (desno) direktorom korporativnih komunikacija Er Srbija

Portugalski novinari u Beogradu, u hotelu Courtyard by Marriott, sa domaćinom – Arsenom Rudanom (desno) direktorom korporativnih komunikacija Er Srbija

 Er Srbija, u saradnji sa Ambasadom Portugalije u Beogradu i Ambasadom Republike Srbije u Lisabonu, organizuje posetu osam uticajnih portugalskih novinara, u cilju predstavljanja turističkih potencijala Srbije stanovnicima najzapadnije evropske zemlje, saopštila je kompanija ER Srbija.

Srpska nacionalna avio-kompanija u aprilu ove godine uvela je letove do Lisabona, a u novembru uvodi letove do Porta, drugog najvećeg grada u Portugaliji, za koji su avio-karte uveliko u prodaji. Gosti iz Portugalije ostaće u Republici Srbiji do utorka, 17. oktobra, uz podršku koju je Er Srbiji pružio beogradski hotel Courtyard by Marriott. Pored toga, Turistička organizacija Srbije obezbedila je razgledanje Novog Sada, a Turistička organizacija Beograda vođene ture kroz prestonicu Srbije.

„U Srbiji već mesecima vlada veliko interesovanje za naše letove između Beograda i Lisabona i njihovo uvođenje 15. aprila pokazalo se kao odličan potez srpske nacionalne avio-kompanije,“ rekao je Boško Rupić, direktor komercijale i strategije u Er Srbiji i dodao da se „sada bliži pokretanje letova do Porta, tako da Er Srbija, organizacijom ove novinarske studijske posete i drugim promotivnim aktivnostima, želi da pomogne da se potencijalni posetioci iz Portugalije upoznaju sa lepotama Srbije i zainteresuju da je posete, jer su ta dva turistička tržišta vrlo komplementarna“.

„Uspostavljanjem avio-linija između Srbije i Portugalije stekle su se dobre osnove za dalji razvoj saradnje naše dve zemlje, pre svega u oblasti turizma i putovanja. Mi smo novinarima obezbedili povratne avio-karte između Lisabona i Beograda  i smeštaj u srcu Beograda, u hotelu Courtyard by Marriott. Saradnja sa Marriott grupacijom sa nemačkog tržišta gde je postojala odranije sada se prenela i na tržišta Španije i Portugalije, zato što strani partner uviđa uspešnost naše kompanije na Iberijskom poluostrvu“, rekla je Maja Radivojević, predstavnica za tržište Portugalije u Er Srbiji.

Er Srbija će od 10. novembra 2023. godine uspostaviti direktne letove između Beograda i Porta. Letove između ta dva grada, srpska nacionalna avio-kompanija obavljaće dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom, avionima tipa erbas A319 i A320.