Svi master studenti i diplomci izabranih fakulteta koji žele da započnu karijeru u kompaniji NIS imaju priliku da se prijave na konkurs za treću sezonu programa pod nazivom „NIS Energy“ do 15. novembra 2022. godine. Prijava se vrši slanjem biografije putem linka https://posao.nis.rs/prijava/nis-energy-2.

Za ovaj jednogodišnji plaćeni program mogu da konkurišu master studenti i oni koji su diplomirali na Mašinskom, Tehničkom, Tehnološko-metalurškom, Elektrotehničkom, Rudarsko-geološkom fakultetu, Fakultetu tehničkih nauka, Fakultetu organizacionih nauka, Ekonomskom fakultetu, Saobraćajnom fakultetu, Prirodno-matematičkom i srodnim fakultetima. Uslov za učešće je da kandidati imaju manje od godinu dana radnog iskustva, da odlično poznaju MS office paket, kao i znanje engleskog jezika. Na konkursu će biti izabrano 25 kandidata koji će sa kompanijom zaklјučiti Ugovor o radu na određeno vreme u trajanju od godinu dana.

Izabrane polaznike će u februaru 2023. godine, kada je planiran početak rada u NIS-u, dočekati mentori koji će ih podržati tokom upoznavanja sa kompanijom i kolegama, te ih usmeriti u dalјem profesionalnom razvoju. Pored praktične obuke iz svoje oblasti poslovanja, polaznici će biti u prilici da se upoznaju sa svim delatnostima NIS-a, kao i da čuju zanimlјiva predavanja o trendovima u naftnoj industriji. Nakon šest meseci rada, učesnici programa će dobiti priliku da rade na sopstvenom projektu, a po završetku programa i mogućnost zaposlenja u kompaniji, ukoliko za to postoji obostrani interes.

Kompanija NIS opredelјena je da kontinuirano pruža šansu mladim domaćim stručnjacima koji sada imaju priliku da se pridruže timu od više od 11.000 motivisanih profesionalaca i kroz treću sezonu programa „NIS Energy“. U prvoj sezoni programa učestvovalo je 15 kandidata i svi su zaposleni u NIS-u nakon isteka programa, dok je u drugoj sezoni, koja traje do februara 2023. godine, odabrano 23 kandidata koji svojom energijom doprinose dalјem razvoju NIS-a.