Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Lokalni komitet Beograd (EESTEC LC Belgrade) poziva buduće inženjere da se pridruže na projektu Brand New Engineers — Od integrala do inženjera, koji organizuje ovo Udruženje, a projekat ove godine proslavlja svoj trinaesti rođendan. Ideja projekta Brand New Engineers je da upozna studente sa aktuelnim dostignućima i dešavanjima u svetu inženjerstva i da približi studentima, kroz realne zadatke, današnje potrebe kompanija. Ove godine projekat čine sledeći sadržaji:

Konferencija se održava 28 – 30.11.2022. onlajn, putem Zoom platforme. To su jednočasovna predavanja na aktuelne teme iz oblasti informacionih tehnologija, automatike, energetike, telekomunikacija, elektronike i mnogih drugih. Predavanja će držati profesori Elektrotehničkog fakulteta i predstavnici kompanija – sponzora projekta.

ABB Robo Challenge  je takmičenje koje će se održati u formi hakatona i sastoji se iz dva kola. Studenti će imati priliku da rade u simulacionom okruženju softvera ABB RobotStudio, sa kojim će ih kroz kratku obuku upoznati profesori Elektrotehničkog fakulteta. Nakon takmičenja, dve do tri ekipe čija rešenja budu imala najbolje rezultate, stiču priliku da ih implementiraju na pravom ABB industrijskom robotu!

Ove godine ABB Robo Challenge će se održati 19. i 20.11.2022. na Elektrotehničkom fakultetu. Ekipe za takmičenje će se sastojati od tri do četiri člana, sa mogućnošću individualnih prijava. Za učestvovanje na takmičenju nije potrebno predznanje, naglašavaju organizatori.

 Tenderly Blockchain hackathon – će biti prvi put organizovano i takmičenje na temu Blokčejn tehnologije. Takmičenje se održava 3 i 4.12.2022. u formi hakatona. Studenti koji budu učestvovali na ovom hakatonu dobiće priliku da saznaju nešto novo o samoj tehnologiji, kao i da se oprobaju u rešavanju realnog zadatka na ovu temu. Za takmičenje nije potrebno prethodno iskustvo, ali je potrebno poznavanje web3 tehnologije.

Za učestvovanje na projektu potrebno je prijaviti se preko sajta www.brandnewengineers.rs .

 Prijave za ABB Robo Challenge su otvorene do 13.11.2022. u 23:59, a za Tenderly Blockchain hackathon do 23.11.2022. u 23:59. Učesnici celokupnog sadržaja biće nagrađeni sertifikatima!

Za sve informacije posetite naš sajt: https://brandnewengineers.rs/

facebook stranicu: https://www.facebook.com/BrandNewEngineers/

instagram stranicu: https://www.instagram.com/brand_new_engineers/

i linkedin stranicu: https://www.linkedin.com/company/brand-new-engineers/