Autor: R. Nikolić

 U hotelu Hyatt Regency posle potpisivanja ugovora: Zajednička fotografija predstavnica Međunarodnog kluba žena i predstavnika organizacija koje su dobile donacije

U hotelu Hyatt Regency posle potpisivanja ugovora 25. aprila 2024. godine: Zajednička fotografija predstavnica Međunarodnog kluba žena i predstavnika organizacija koje su dobile donacije (Foto: R. Nikolić)

Međunarodni klub žena odabrao je devet projekata iz cele Srbije za koja su dodeljena sredstva prikupljena na zimskom bazaru koji je održan početkom decembra 2023. godine. Ceremonija potpisanja ugovora organizovana je 25. aprila u hotelu Hyatt Regency.

Kako je istakla predsednica Međunarodnog kluba žena Barbora Kuhtova, supruga ambasadora Češke Republike u Srbiji, ponosni su na aktivnosti kojima su prikupljena sredstva u iznosu od 4,5 miliona dinara u gotovini. Takođe, članice Međunarodnog kluba žena su zahvalne donatorima koji su podržali ovu veoma važnu inicijativu za konkretnu pomoć nevaladinim organizacijama koje rade u širem društvenom interesu.

Christina Czettl, koordinatorka dobrotvornog odbora Međunarodnog kluba žena je istakla značaj podške projektima nevladinih organizacija koje se bave ranjivim grupama i osetljivim društvenim problemima. Ona je navela da je pristiglo 46 prijava na konkurs za sredstva koja dodeljuje Međunarodni klub žena, koja su prikupljena na zimskom bazaru. Posle dva meseca posvećenog rada članova dobrotvornog odbora MKŽ-a, odabrano je devet projekata kojima će biti dodeljena sredstva prikupljena tokom zimskog bazara u decembru 2023. godine.

Nevaladine organizacije, dobitnici donacija (u gotovini) za finansiranje projekata su: NVO NEXUS Vranje, Odbor za ljudska prava Vranje, Centar za edukaciju OSMEH, Udruženje Alternativni centar za devojke, Centar za podršku ženama, Udruženje za podršku u prevenciji i rehabilitaciji zavisnika opojnih sredstava IZLAZAK, Autonomni ženski centar, Udruženje građana “ruSTEM” i Caritas Valjevo. Predstavnici tih organizacija su svečano potpisali ugovore o donacijama, u prisustvu užeg tima Međunarodnog kluba žena.

Sa potpisivanja jednog od ugovora 25. aprila 2024. godine

Sa potpisivanja jednog od ugovora 25. aprila 2024. godine (Foto: R. Nikolić)

Sonia Šuput Punin, koordinatorka u MKŽ, zahvalila je na podršci brojnim ambasadama sa sedištem u Beogradu i na velikodušnosti donatora, sponzora, članica i prijatelja zahvaljujući kojima je Međunarodni klub žena uspešno prikupio oko 4,5 miliona dinara sredstava koje je ovom prilikom i donirao.

Da podsetimo, u organizaciji Međunarodnog kluba žena u Hotelu Hajat održan je 4. decembra prošle godine 20. dobrotvorni bazar na kojem je 29 ambasada iz Beograda imalo svoje prodajne štandove. Ovo je jedan od najuspešnijih bazara koje MKŽ organizuje, o čemu svedoči visok iznos doniranih sredstava.

Klub svake godine organizuje akcije prikupljanja sredstava u dobrotvorne svrhe u Srbiji, a članice Međunarodnog kluba žena su iz 52 zemlje, uglavnom žene iz diplomatskih krugova.