Er Srbija je 25. aprila prevezla milionitog putnika u 2024. godini. Taj rezultat srpska nacionalna avio-kompanija zabeležila je dve nedelje ranije u odnosu na 2023. godinu, kada je milion prevezenih putnika zabeleženo 8. maja, saopštila je ta kompanija.

Kako se navodi, Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije je ocenio da je prethodna godina bila je veoma uspešna, ali da do sada ostvareni rezultati pokazuju da je i 2024. godina krenula dobro. “Milion prevezenih putnika za nešto manje od četiri meseca predstavlja izuzetan rezultat na koji možemo biti ponosni. Milion puta hvala svim putnicima koji su nam ukazali poverenje. Njihovo zadovoljstvo je naš najvažniji prioritet i u skladu sa tim nastavićemo sa posvećenim radom na unapređenju usluga“, izjavio je Marek.

Er Srbija će tokom letnje sezone u redovnom i čarter saobraćaju leteti do više od 90 destinacija širom Evrope, Azije, Afrike i Severne Amerike. Pored matičnog aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, srpska nacionalna avio-kompanija leti i sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ i međunarodnog aerodroma „Morava“ kod Kraljeva. Srpska nacionalna avio-kompanija je u 2023. godini, u redovnom i čarter saobraćaju, prevezla ukupno 4,19 miliona putnika, što je treći najbolji rezultat u istoriji dugoj skoro 97 godina. Sa tri međunarodna aerodroma u Srbiji – matičnog beogradskog, kao i niškog i kraljevačkog, Er Srbija je realizovala više od 45.000 letova, odnosno 44 odsto više u poređenju sa 2022. godinom.