Vadim Smirnov i prof. Nebojša Bojović potpisuju Memorandum o saradnji NIS-a i Saobraćajnog fakulteta u Beogradu

Vadim Smirnov i prof. Nebojša Bojović potpisuju Memorandum o saradnji NIS-a i Saobraćajnog fakulteta u Beogradu

Kompanija NIS nastavlјa da proširuje krug partnera među obrazovnim institucijama uspostavlјanjem saradnje u oblasti obrazovanja, istraživanja i transfera znanja sa Saobraćajnim fakultetom Univerziteta u Beogradu. Memorandum o saradnji potpisali su 2. septembra Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a i prof. dr Nebojša Bojović, dekan Saobraćajnog fakulteta. Cilј ovog Memoranduma je uspostavlјanje partnerskih odnosa između NIS-a i Saobraćajnog fakulteta koji su usmereni na unapređenje naučnog, obrazovnog i stručnog povezivanja ove obrazovne institucije sa poslovnim aktivnostima NIS-a. Memorandumom su, između ostalog, predviđeni razmena znanja i iskustava, naučna istraživanja i naučno-konsultativne usluge, organizacija gostujućih predavanja, učešće u zajedničkim projektima, obuke, treninzi i stručna usavršavanja zaposlenih NIS-a, kao i uklјučivanje studenata fakulteta u programe NIS-a namenjene mladima, u skladu sa mogućnostima i potrebama kompanije.

Prof. dr. Nebojša Bojović, dekan Saobraćajnog fakulteta, izrazio je zadovolјstvo zbog saradnje sa NIS-om:

„Saobraćajni fakultet je prestižni fakultet beogradskog univerziteta i mogu da kažem da već godinama upisujemo u prvom upisnom roku i studente koji su na budžetu i samofinansiranju. Za nas je izuzetno važna saradnja sa privredom, a jedna od najuspešnijih kompanija koja posluje u ovoj zemlјi je Naftna industrija Srbije. Zato mi je posebno drago što ona znanja koja isporučujemo našim studentima su upotreblјiva i verifikacija na privrednom tržištu je od krucijalnog značaja“, izjavio je Bojović.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, istakao je da je kompanija danas napravila značajan korak napred  kada je reč o  razvoju saradnje sa obrazovnim ustanovama u Srbiji.

„NIS je velika kompanija i mi imamo značajno poslovanje širom Srbije i zato smo počeli da razvijamo saradnju sa  fakultetima, i to ne samo sa tehnološkim fakultetima. I danas je ovo još jedan korak napred jer mi proučavamo sebe, trudimo se da motivišemo mlade lјude da dođu u našu industriju i vide koje mogućnosti im pružamo za razvoj karijere, kao i da im omogućimo praksu i nova znanja. Mi smo fokusirani na mlade talente, želimo da se podmladimo, ali i da zadržimo naše mlade talentovane lјude u Srbiji, jer to je strateški cilј  koji imaju i predsednik i Vlada Srbije, i mi hoćemo da se uklopimo u taj jako bitan pravac na kome smo već puno uradili i nastavićemo da radimo“, izjavio je Smirnov.

Potpisivanjem Memoranduma, NIS i Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu nastavlјaju partnerstvo i kroz rad na zajedničkim projektima kao što je merenje saobraćajnog intenziteta na određenim lokacijama u Beogradu, koji je pokrenut na inicijativu kompanije NIS. Kompanija i Saobraćajni fakultet sarađivaće posredstvom NIS-ovog programa „Energija znanja“ koji postoji od 2012. godine i u okviru kog kompanija sarađuje sa obrazovnim i naučnim institucijama u zemlјi i inostranstvu i stipendira studente širom Srbije. NIS je u okviru ovog programa do sada uspostavio saradnju sa više od 30 fakulteta u našoj zemlјi.

Zbog doprinosa pobolјšanju uslova obrazovanja u Srbiji, NIS je prva kompanija dobitnik prestižne „Svetosavske nagrade“ koju dodelјuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.