Svečano potpisivanje ugovora o nastavku saradnje, zahvaljujući čemu će se beogradska Arena i dalje zvati - Štark Arena

Svečano potpisivanje ugovora o nastavku saradnje, zahvaljujući čemu će se beogradska Arena i dalje zvati – Štark Arena

Ugovor o produžetku saradnje Arene i Atlantik  Štarka potpisan je 11. maja u Beogradu, a potpisali su ga Goran Grbović, direktor Arene i Neven Vranković, potpredsednik Atlantik grupe za korporativne aktivnosti. Događaju su prisustvovali Emil Tedeski, predsednik Uprave Atlantik grupe, Zoran Dalјević, direktor predstavništva Atlantik grupe za Srbiju i Marko Njavro generalni direktor Atlantik  Štarka. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić takođe je prisustvovao potpisivanju  i tom prilikom najavio novu investiciju Atlantik grupe u Beogradu – fabriku Smokija.

Vesić je zahvalio kompaniji jer nijednog časa nije prekidala saradnju sa Arenom, čak i kada je ovaj objekat bio u kovid sistemu. Zbog toga, danas nije bilo nikakve dileme da se potpiše produžetak saradnje, ocenio je Vesić.

– Kompanija je uvek uz Arenu, čak i kada je to bilo teško, tako da je Beogradu pouzdan i dobar partner i zahvalni smo im na tome što ulažu u našu zemlјu. Nadam se da će ulagati još više. Naročito želim da se zahvalim i na tome što grade novu fabriku u Beogradu i to će biti fabrika Smokija. Reč je o srpskom brendu, a zahvalјujući Atlantik grupi, koja je moćna regionalna kompanija, Smoki je i balkanski i regionalni brend. Mi ćemo iza njih stati, kao što stajemo iza svakog investitora jer želimo da im pomognemo da što pre realizuju svoje investicije – rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je ukazao i na povezanost dva naroda, ističući da treba i nadalјe da sarađujemo i da pravimo dodatnu vrednost.

– Produžetkom saradnje sa Arenom i izgradnjom nove fabrike kompanija pokazuje da ostaje privržena Beogradu, što je za nas najvažnije – kazao je Vesić.

Emil Tedeski je istakao da je potpis ugovora veoma važan i podsetio da je Štark izvorno srpski brend, a da je od 2010. u vlasništvu Atlantik grupe.

– Danas se Štarkovi proizvodi izvoze u 40 zemalјa sveta, a Smoki će dobiti i novu fabriku u Ulici Peka Dapčevića. Štark je brend koji se jako dobro razvija i širi na nemačko, austrijsko i švajcarsko tržište i verujem da ćemo uz ovakvu podršku Grada Beograda i Republike Srbije završiti ovu urgentnu investiciju. Zaklјučno sa 2025. godinom, od 2020. godine ukupne kapitalne investicije naše kompanije iznosiće više od 80 miliona evra, a do danas smo investirali već pola te sume. Naše vezivanje za najznačajniji sportski i zabavni objekat Štark arenu nije slučajno, jer se najznačajniji sportski događaji dešavaju upravo u toj areni. Za vreme kovida ona je imala drugu namenu, pre svega za očuvanje zdravlјa lјudi, a i nama je to na prvom mestu jer smo najveći korporativni donator sa više od pet miliona evra. Donirali smo i u zemlјama regije i na to smo ponosni jer smo i u doba kovida osigurali punu zaposlenost i isplatili najveću dividendu deoničarima. Mi podržavamo lokalnu zajednicu i jedan deo profita vraćamo zajednici, što je dobra poruka i drugima, da budu društveno odgovorni. Verujem u saradnju, iste kulturne i lјudske vrednosti, mir i uvažavanje različitosti, jer imamo zajedničku budućnost i kroz biznis, sport, kulturu, zabavu, humanitarni rad možemo reći da smo ambasadori mira i stvaranja perspektiva budućim generacijama – rekao je Tedeski.