• Tema ovogodišnjeg regionalnog takmičenja je „Tehnologija sa svrhom“.
  • Konkurs je otvoren do 5. maja za sve radove koji su na ovu temu objavljeni u periodu od početka aprila 2022. do kraja aprila 2023. godine.
  • Takmičenje će biti održano u sedam zemalja centralne i jugoistočne Evrope.

 

Kompanija Siemens je objavila konkurs za novo regionalno takmičenje Siemens Media Award 2023 koje će paralelno biti održano u sedam zemalja centralne i istočne Evrope (Austriji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji). Ovogodišnji konkurs nosi temu „Tehnologija sa svrhom“ i otvoren je za novinare štampanih i digitalnih medija kao i za kreatore sadržaja na društvenim mrežama, koji su u poslednjih 12 meseci pisali na pomenutu temu.

Siemens već godinama kroz novinarsko takmičenje podstiče i nagrađuje medijsko izveštavanje o ključnim temama modernog društva, dok učesnicima konkursa pruža mogućnost da razmene iskustava sa kolegama iz zemalja u regionu. U ovogodišnjem takmičenju mogu učestvovati predstavnici medija i kreatori sadržaja na društvenim mrežama koji svoje radove na temu „Tehnologija sa svrhom“, objavljene u periodu od početka aprila prošle do kraja aprila ove godine, dostave kompaniji do 5. maja 2023. Konkurs je otvoren za prijavu originalnih radova novinara štampanih medija, novinskih agencija, radija, TV i novinskih portala, kao i za blogere, jutjubere i druge kreatore sadržaja na društvenim medijima, pod istim uslovima.

„Nauka i tehnologije su glavna pokretačka snaga privrede i društva unazad vekovima, ali i nešto što oblikuje naše živote. Nama su važne „tehnologije sa svrhom“, one koje unapređuju kvalitet poslovanja i života, odgovorno postupaju sa resursima i brinu o budućnosti planete. Upravo zato, novinare i kreatore digitalnog sadržaja pozivamo da nam pošalju svoje originalne radove o značaju modernih tehnologija. Želimo da nagradimo priče o tehnologijama koje rešavanju globalne probleme, poput klimatskih promena, pametnoj infrastrukturi, digitalnim fabrikama, ekološki odgovornom transportu, boljoj dijagnostici i lečenju bolesti. Gotovo da ne postoji oblast rada i života na koje “tehnologije sa svrhom“ nisu uticale, a na nama je da istaknemo njihov značaj“, izjavila je Jovana Vukotić, rukovodilac korporativnih komunikacija u kompaniji Siemens Srbija.

Na ovogodišnjem konkursu lokalni žiri imaće zadatak da odabere tri najbolja rada, pri čemu će prvoplasirani biti pozvan na regionalno takmičenje u prestonicu Austrije. Lokalni pobednik iz svake zemlje direktno se kvalifikuje za finalno takmičenje, a na ovom gala događaju u Beču biće izabran jedan regionalni pobednik koga očekuje nagradno putovanje na Salzburški festival u Austriji za dve osobe, gde će osim umetničkog sadržaja imati priliku da se upozna i sa tehnologijama koje se nalaze iza bine.

Siemens poziva sve zainteresovane novinare i kreatore sadržaja na društvenim mrežama da svoje originalne radove dostave na cc.rs@siemens.com. Rok za podnošenje prijava je 5. maj ove godine.