Brend Bakina Tajna lansirao je potpuno nove proizvode – Umake od paradajza u teglicama. Umaci od paradajza, domaći kao kod kuće spremljeni, savršen su dodatak za testeninu, pirinač, picu i sva jela, napravljeni od pažljivo biranih lokalnih sastojaka, sočnog paradajza šljivara, svežeg bosiljka i maslinovog ulja, što ih čini pravom hranom za dušu i pogodnim i za vegane, objasnili su kreatori brenda Bakina Tajna.
Na beogradskom Dorćol Platz-u Bakina Tajna je nedavno predstavila tri nova umaka – Klasik, Bosiljak i Ljuti. Gosti su imali priliku da se uvere u kvalitet i bogatstvo ukusa ovih proizvoda, koji su pripremljeni prema tradicionalnim receptima, ali uz savremeni pristup: bez glutena, veštačkih boja, veštačkih ukusa i konzervanasa.
„Naši Umaci od paradajza su stvoreni s ljubavlju, pažnjom i poštovanjem, baš kao što bi to radile naše bake. Proces pripreme je složen i dug, počevši od odabira, preko pranja i mlevenja, pa sve do ljuštenja i kuvanja. Koristimo samo najbolje lokalne sastojke i pripremamo ih koristeći tradicionalne metode, poštujući prirodu i zdravlje. Naši umaci nastaju u jednom malom mestu, Igrošu, i prenose priču o punom ukusu, kvalitetnom obroku, domaćoj hrani na nove generacije”, istakli su iz Bakina Tajna tima.
Događaj nije bio samo gastronomski užitak, već i jedinstvena prilika za edukaciju i zabavu. Posetioci su učili kako se uzgaja bosiljak kod kuće, vezli na đerđefu i pravili fotografije.