Marija Mitrović

Marija Mitrović

Trag fondacija 2022. godine dodeljuje jubilarni, petnaesti put Virtus nagradu za filantropiju. Kandidati za ovu prestižnu nagradu mogu se nominovati do 10. februara. Virtus nagrada se dodeljuje da bi se istakli i podržali oni pojedinci, kompanije i preduzeća koja su tokom prethodne godine činila dobra dela, pokretala i podržavala filantropske inicijative i na taj način doprinosila razvoju zajednica u kojima žive i posluju.  

Ako ste čuli za neko dobro delo tokom prethodne godine ili želite da svojim primerom inspirišete druge na dobročinstvo, pomozite nam da takav gest prepoznamo i nagradimo, poručuju iz Trag fondacije koja tradicionalno organizuje ovaj filantropski konkurs i dodeljuje nagradu. Nominujte kompaniju, preduzeće ili osobu iz svog okruženja za neku od kategorija Virtus nagrade: Nagradu za korporativnu filantropiju, Nagradu za malo i srednje preduzeće, Nagradu za dugoročno partnertvo između poslovnog i civilnog sektora, Nagradu za individualnu filantropiju ili Nagradu za mlade filantrope.

“Kapacitet za dobro postoji u svima nama i ako se potrudimo da ga vidimo, pronaći ćemo ga ili će ono pronaći nas, negde u našem okruženju. Dobri ljudi i odgovorne kompanije su svuda oko nas i veoma je važno da ih podržimo, predstavimo javnosti i odamo im priznanje, kako bi postali inspiracija za neka nova dobročinstva. Trag fondacija, dodeljujući Virtus nagradu svake godine, kroz izuzetne primere davanja za opšte dobro promoviše pozitivne vrednosti u društvu, ali i ukazuje na probleme u zajednici, doprinoseći tako njihovom sistemskom rešavanju. Dobročinstvo čini svet u kome živimo boljim, a kako ćemo ga ostaviti generacijama koje dolaze, važno je da damo dobar primer ljudima, posebno mladima, upravo onima koji će u budućnosti biti nosioci filantropskih inicijativa”, ističe Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije. 

Više informacija o propozicijama konkursa, kriterijumima za izbor dobitnika, načinima prijavljivanja i sastavu ovogodišnjeg nagradnog žirija možete pronaći na sajtu Trag fondacije i Virtus nagrade: www.tragfondacija.org/virtus-nagrada.

Virtus nagrada za 2021. godinu dodeljuje se uz finansijsku podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju.