Karlo Mesina

Karlo Mesina

Intesa Sanpaolo, međunarodna bankarska grupacija u čijem sastavu posluje Banca Intesa, potvrdila je prvo mesto u Evropi u pogledu odnosa sa institucionalnim investitorima i finansijskim analitičarima, a takođe i u pogledu ESG aspekata prema rang listi za 2022. godinu koju je objavila specijalizovana istraživačka kompanija Institutional Investor. Intesa Sanpaolo je prva i u kategoriji „Najnagrađivanije kompanije“ u pogledu kvaliteta odnosa sa investitorima, saopštila je ova internacionalna grupacija 14. septembra.

Karlo Mesina (Carlo Messina), generalni i izvršni direktor Intesa Sanpaolo, proglašen je za najboljeg izvršnog direktora u bankarskom sektoru u Evropi po peti put od kada je pre sedam godina uvedena rang lista na osnovu glasova institucionalnih investitora i finansijskih analitičara.

Stefano Del Punta je najbolji finansijski direktor već šestu godinu, tim za odnose sa investitorima, na čijem čelu su Marko Delfrate (Marco Delfrate) i Andrea Tamanjini (Andrea Tamagnini), je najuspešniji po peti put, Marko Delfrate je prvi na rang listi stručnjaka za odnose sa investitorima već petu godinu, a Intesa Sanpaolo je takođe prvorangirana u pogledu ESG aspekata među evropskim bankama već treću godinu. Pored toga, Upravni odbor Intesa Sanpaolo zauzeo je prvo mesto među evropskim bankama na novoj rang listi uvedenoj ove godine.

Tokom ceremonije Europe & Emerging EMEA Equities Awards, održane u Londonu 7. septembra, Intesa Sanpaolo je takođe osvojila prvo mesto u kategorijama „Gran pri – najbolja kompanija u odnosima s investitorima“ i „Najbolja kompanija u odnosima s investitorima – finansijskim institucijama“.

„Ove prestižne nagrade, koje nas još jednom svrstavaju u vrh Evrope, odražavaju našu stalnu posvećenost podizanju kvaliteta odnosa sa tržištem, čak i u potpuno novim uslovima, kao i ESG pitanjima. Posebno smo ponosni što je poštovanje naših investitora potvrđeno u godini u kojoj smo predstavili Poslovni plan za 2022-2025, prepoznajući poslovne inicijative Banke, kao i našu sposobnost da postignemo značajne ciljeve u vrlo izazovnom kontekstu“, rekao je Karlo Mesina, generalni i izvršni direktor Intesa Sanpaolo, prilikom uručenja nagrade.

Institutional Investor je nezavisna istraživačka kompanija koja posluje već 50 godina, a njene nagrade zasnovane su na opsežnoj anketi sprovedenoj među oko 1.400 institucionalnih investitora i finansijskih analitičara.