(Foto: Saša Đorđević)

(Foto: Saša Đorđević)

Treća u seriji poslovnih trka Schneider Electric Niš Business Run održana je 8. septembra u Niškoj Banji, sa do sada najvećim brojem takmičara iz kompanija koje posluju u ovom delu Srbije. U trci je učestvovalo preko 1.100 trkača iz 100 preduzeća. Takmičenjem u trci od 5 kilometara, ali i navijanjem i druženjem posle trke, zaposleni su pokazali kako se brane boje svojih kompanija.

Najbrži tim trke u Nišu je iz Delta Holdinga, drugo mesto je zauzeo tim sa Fakulteta tehničkih nauka novosadskog Univerziteta, dok je treće mesto zauzeo tim kompanije Johnson Electric d.o.o. Najbrži u muškoj konkurenciji bio je Dušan Krstić sa Fakulteta tehničkih nauka (NS), a najbrža koleginica je Marija Avramović iz kompanije Delta Holding.

Najbrojnija kompanija je bila LEONI Wiring Systems Southeast doo Prokuplje sa 76 takmičara koja je ujedno proglašena i najfit kompanijom.

Najbolji u muškoj kategoriji (Foto: Saša Đorđević)

Najbolji u muškoj kategoriji (Foto: Saša Đorđević)

Miloš Zinajić ispred najbrže kompanije Delta Holding je povodom pobede svog tima rekao: “Mi smo na Niš Business Run-u treći put. Staza u Niškoj Banji je sjajna i na njoj sam istrčao lični rekord. Učestvovaćemo i na ostalim trkama i jako mi je drago da sportski duh među zaposlenima raste, kao i ova trka”.

Najbrža u ženskoj kategoriji Marija Avramović je povodom osvojenog prvog mesta izjavila:  “Utisci sa trke su odlični. Sama staza nije bila naporna i vreme nas je poslužilo. Ovakvi događaji su važni jer zbližavaju zaposlene i uče nas zdravim navikama. Organizacija događaja je bila vrhunska i vidimo se sigurno i sledeće godine”.

Dušan Krstić sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada je podelio utiske nakon trke: “Ovo nam je treća trka u kojoj učestvujemo. Iako su trke u Novom Sadu i Subotici postavile visoke standarde ni Niš nije zaostao. Energija i jako veliki broj trkača je dodatno uticao da istrčim dobro. Nadam se da će još veći broj kompanija podržati ovaj događaj, jer je ovo manifestacija koja okuplja ljude iz različitih kompanija i svima nam ovo druženje ostane u lepom sećanju. I dekan i prodekan su zadovoljni našim uspesima i nadamo se učešću u narednim godinama, u što većem broju”.

Najbrže u ženskoj kategoriji (Foto: Saša Đorđević)

Najbrže u ženskoj kategoriji (Foto: Saša Đorđević)

Iva Vulin ispred najfit kompanije Leoni je istakla: “Staza nam je bila zahtevna, a konkurencija oštra. U Nišu je sada bilo tri puta više učesnika nego prethodne godine, a organizacija je i dalje bez premca. Našim zaposlenima su bitni ovi događaji jer se oni zajedničkim učešćem na biznis trci osećaju kao deo kompanije i zato ih je bilo u ovolikom broju”.

Osim što su pokazali svoje trkačko umeće, zaposleni su proveli kvalitetno vreme sa svojim kolegama uz timsko fotografisanje, poslovno umrežavanje i žurku sa kolegama iz drugih kompanija.

Schneider Electric Serbia Business Run i na trci u Nišu pokazala je kako trka može da radi na svojoj održivosti. Uz pomoć kompanije Schneider Electric i drugih kompanija koje su podržale zelenu inicijativu Business Run-a, na trci u Nišu je, između ostalog, korišćena solarna klupa, a plastične flaše, limenke i kartoni sa trke su reciklirani.

Poslednja i finalna  trka serije biće održana u Beogradu u četvrtak, 29. septembra. Organizatori najavljuju da će i ona oboriti rekorde, sa preko 5.000 učesnika , kao i najbolju žurku posle trke za koju će biti zadužena Ida Prester i bend Lollobrigida. Serbia Business Run tradicionalno podržavaju kompanije kojima je zdrav način života i aktivnost zaposlenih jedna od suštinskih vrednosti. Pored naslovnog sponzora partneri događaja su i Intersport, VodaVoda, Herbalife, Esensa Beograd. Svaka od kompanija, pored toga što je stala iza događaja, njemu direktno i doprinosi kroz zanimljive aktivacije ili poklone za učesnike.

Više na: https://serbiabusinessrun.com/