Dragan Filipović, CEO Generali Osiguranja Srbija: Oskar kvaliteta 2023 i Lider izvrsnosti

Dragan Filipović, CEO Generali Osiguranja Srbija: Oskar kvaliteta 2023 i Lider izvrsnosti

Do sada sam samo preko TV-a pratio dodelu Oskara u kinematografiji i pitao se kako se osećaju dobitnici dok primaju nagradu. Ovog 9. novembra, imao sam tu sreću i privilegiju da osetim i sam kako izgleda dobiti Oskara u svetu biznisa!

Ovako je Dragan Filipović, izvršni direktor Generali osiguranja Srbija, pomalo u šaljivom tonu, prokomentarisao na svojoj Facebook stranici nagradu koja mu je uručena u Privrednoj komori Srbije, u četvrtak, 9. novembra. Reč je o priznanju Oskar kvaliteta 2023, koje je dodeljeno 29. put u okviru tradicionalnog 32. Foruma kvaliteta i poslovne izvrsnosti 2023, a kojim se obeležavaju Svetski dan kvaliteta i Evropska nedelja kvaliteta. Ove godine su dobitnici Generali osiguranje Srbija i Univerzitetski klinički centar Srbije, odnosno Centar za medicinsku biohemiju.

Istovremeno, Lideri poslovne izvrsnosti su Dragan Filipović, izvršni direktor Generali osiguranja Srbija, i Sanja Stanković, direktorka Centra za medicinsku biohemiju u Univerzitetskom kliničkom centru Srbije. Nagrade dodeljuje Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost – FQCE, u saradnji sa PKS, pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede Republike Srbije.

Dragan Filipović smatra da je glavni adut za dobijanje ovog Oskara: fokusiranost na kvalitet u svemu što radi kompanija Generali osiguranje. “Smatramo takvu fokusiranost na kvalitet ključem našeg uspeha. Zbog toga sam ponosan što sam 9. novembra, u ime svih zaposlenih u Generali Osiguranju Srbija primio priznanje *OSKAR KVALITETA ZA 2023* za postignute vrhunske rezultate na razvoju i unapređenju organizacije i poslovne izvrsnosti”, navodi Filipović i zahvaljuje Fondaciji i njenim ocenjivačima.

“Oni su potvrdili kvalitet i poslovnu izvrsnost dosadašnjeg poslovanja kompanije Generali Osiguranje Srbija, ali su nam i pomogli da iz drugog ugla sagledamo način funkcionisanja naše organizacije i uvidimo u čemu možemo da budemo još uspešniji. Takođe bih želeo da se zahvalim Privrednoj komori Srbije i Ministarstvu privrede kao dugogodišnjem pokrovitelju ove izuzetne inicijative, koja podstiče sve nas da budemo izvrsniji i podižemo standarde poslovanja, svako u svojoj industriji”, ističe Filipović.

Dragan Filipović sa saradnicama Generali Osiguranje Srbija: Nataša Đurđević, direktorna marketinga i komunikacija (levo) i Gorana Rašić, finansijska direktorka (desno)

Dragan Filipović sa saradnicama Generali Osiguranje Srbija: Nataša Đurđević, direktorna marketinga i komunikacija (levo) i Gorana Rašić, finansijska direktorka (desno) i Milena Trajković, Direkcija za korporativne komunikacije Generali Osiguranje Srbija

Posebnu zahvalost Filipović iskazuje svim koleginicama i kolegama koji svakodnevno daju doprinos da poslovanje kompanije Generali Osiguranje Srbija bude uspešnije i inovativnije. “Ova značajna i prestižna nagrada potvrđuje da smo na pravom putu. Temelj naše strategije zasniva se na četiri uloge – odgovorni poslodavac, osiguravač, investitor i građanin. Cilj nam je da odgovornim poslovanjem doprinesemo stvaranju otpornijeg i pravednijeg društva, kao i boljeg sutra za naredne generacije. Ova nagrada će nam biti odličan podstrek da istrajemo na tom putu”, ističe Dragan Filipović, uz čestitke svim dobitnicima iz drugih industrija i kategorija na zasluženim nagradama.

Kako se navodi u izveštaju o nagrađenima, priznanje je dobila i kompanija Hutchison iz Rume, koja je postigla izvrsnost u oblastima: liderstvo, procesi i tehnologije, zadovoljstvo zaposlenih, a nagrada je pripala i Zavodu za javno zdravlje Šabac u oblastima: liderstvo, procesi i tehnologije, rezultati poslovanja.

Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost „Oskar kvaliteta“ dodeljuje se profitnim i neprofitnim organizacijama, kao nezavisna i neutralna nagrada za vrhunske rezultate postignute na razvoju i unapređenju organizacione i poslovne izvrsnosti, a dodeljuje je žiri sastavljen od predstavnika državnih, naučnih i stručnih institucija i privrednih asocijacija. „Oskar kvaliteta“ je za sada jedina nacionalna nagrada za kvalitet, odnosno poslovnu izvrsnost, koja se dodeljuje u zemljama Zapadnog Balkana. Kako je podsetio Slobodan Cvetković, srpski ministar privrede, kompanije koje učestvuju u ovom takmičenju postigle su odlične rezultate i služe kao primer dobre prakse ostalima, jer poslovna izvrsnost predstavlja temelj konkurentske prednosti.

Otuda je i jasnije zašto je dobijanje Oskara kvaliteta 2023 i priznanja Lider poslovne izvrsnosti, Dragan Filipović uporedio sa dodelom Oskara u kinematografiji!