UniCredit Bank Srbija, članica UniCredit Grupe, proglašena je najboljom bankom u Srbiji za finansiranje trgovine na svečanoj godišnjoj dodeli priznanja magazina Global Finance, saopštila je ta banka. Global Finance je na ovogodišnju listu World Best Trade Finance Providers uvrstio banke iz 100 regiona i država. Kriterijumi po kojima su birani najbolji, uključivali su ukupnu količinu transakcija, opseg globalne pokrivenosti, odnose s klijentima, cenovnu efikasnost i tehnološku inovativnost, a Global Finance je pri izboru u obzir uzeo i mišljenje bankarskih analitičara, izvršnih direktora i tehnoloških stručnjaka.

Nikola Vuletić, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija izjavio je: „Pravo je zadovoljstvo istaći da je UniCredit Bank Srbija potvrdila svoju poziciju lidera i od strane magazina Global Finance. Ova prestižna nagrada predstavlja prepoznavanje naše posvećenosti pružanju vrhunskih usluga klijentima, a dodatna je motivacija da ostanemo lideri u industriji finansijskih usluga”.

Aleksandra Rašić, direktorka korporativnog bankarstva i članica Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija istakla je: „Nastavićemo da budemo posvećeni izvrsnosti, pružajući usluge prema najvišim standardima bankarstva i kontinuirano unapređujući naše proizvode. Hvala svim klijentima na podršci i poverenju koje nam kontinuirano ukazuju“.

Džozef D. Đaraputo, izdavač, urednik i direktor Global Finance-a rekao je: „Suočeni sa izazovnim ekonomskim i geopolitičkim okruženjem i pomeranjem trgovinskih tokova dolazi do većeg oslanjanja na digitalizaciju, dok banke i njihovi korporativni klijenti traže sigurnost u vreme tranzicije. Oni takođe pronalaze nove načine za rešavanje problema u ekosistemima gde je povećana potražnja za ESG sektorom, doprinoseći u stvaranju otpornosti i pružanju veće transparentnosti u lancima snabdevanja”.