Godišnja konferencija za novinare Delta Holdinga, 3. februara 2021.g.

Godišnja konferencija za novinare Delta Holdinga, 3. februara 2021.g.

 

Kompanija Delta Holding ostvarila je u 2021. godini prihode u vrednosti 618,8 miliona evra, što je za 22,3% više u odnosu na 2020. godinu. U 2021. ostvaren je operativni profit pre oporezivanja – EBITDA od 63,03 miliona evra, ili 28,8% više nego u 2020. godini. Zahvaljujući tome, kompanija Delta je prošle godine uplatila 126,7 milio0na evra u budžet Republike Srbije, po osnovu poreza i ostalih dažbina.

„Prema ovim rezultatima, 2021. godina je najuspešnija godina u poslovanju Delte, od 2011. kada se kompanija odlučila za krupan zaokret u svom porftoliju i napustila biznis maloprodaje“, izjavila je Milka Vojvodić, CEO i viši potpredsednik Delta Holdinga za finansije i ekonomiju na konferenciji za novinare održanoj 3. februara. „Ovako uspešno poslovanje omogućavaju nam pre svega znanje i motivacija naših ljudi, a zatim i kontinuirano investiranje u nove projekte i najmoderniju tehnologiju, koje ćemo nastaviti i u narednim godinama.“

Za 2022. godinu Delta Holding najavljuje nastavak velikih investicija u svim oblastima u kojima posluje. Tako će uskoro početi sa radom e-commerce platforma Ananas, a reč je o investiciji od oko 100 miliona evra i zapošljavanju oko 900 ljudi do 2025. godine. Veliko ulaganje u tehnologiju i logistiku, kao i sopstveni najmoderniji distributivni centar omogućiće Ananasu da kupcima pruži superiornu isporuku i vrhunsko korisničko iskustvo.

 

Na imanjima Delta Agrara planirano je podizanje specijalnih vetrenjača koje služe da sprečavaju smrzavanje voća usled prolećnih mrazeva. Antifrost vetrenjače proizvodi američka kompanija Orchard Rite, a Delta Agrar će istovremeno biti zastupnik za njihove proizvode za područje Srbije. Biće to prvi put u celom regionu da se primenjuje ovakva tehnologija u zaštiti zasada.

Delta Real Estate planira ulaganje od 45 miliona evra, od čega će najveći deo otići za rekonstrukciju Sava centra. Za ovu godinu je planirana i izgradnja nove poslovne zgrade Delta Auta, koja će objediniti salone automobilskih i brendova motocikala BMW, Mini, Honda i KTM.

U 2022. godini Delta će nastaviti i proširiti projekat Naše selo, akciju koju je kompanija pokrenula 2018. godine sa ciljem da pomogne opstanak srpskog sela, modernizacijom poljoprivredne proizvodnje i organizacijom društvenog života u ovim naseljima. Do sada je akcija obuhvatila zaječarska sela Dubočane i Mala Jasikova, a sada se projektu priključuje Bačko Novo Selo, u opštini Bač.

Žiteljima ovog mesta biće ponuđena edukacija i kontinuirano savetovanje o tome kako treba da izgleda savremena i efikasna poljoprivreda. Dobiće priliku za beskamatne ili vrlo povoljne kredite kojima mogu da finansiraju svoju proizvodnju. Kroz projekat Naše selo dobiće i podršku u organizaciji javnih i kulturnih aktivnosti i drugih oblika društvenog života na selu, saopšteno je na godišnjoj konferenciji za novinare Delta Holdinga.