Inicijativa She’s Next koja je pokrenuta od strane kompanije Visa prošle godine je privukla pažnju nizom aktivnosti koje su osnažile veliki broj žena da zakorače u svet preduzetništva. Iako je žensko preduzetništvo u Srbiji u usponu, žene koje odluče da započnu sopstveni biznis često se susreću sa nizom specifičnih prepreka i izazova i nedostaje im podrška, kao i neophodni alati da bi realizovale svoje ideje.

Noviteti koji očekuju članice She’s Next zajednice

She’s Next inicijativa prepoznala je ključne probleme koji stoje na putu razvoja ženskog preduzetništva, i stoga u ovogodišnjim aktivnostima donosi edukativne materijale i vredne resurse koji će sadašnjim i budućim preduzetnicama pomoći da uspešno započnu svoju preduzetničku priču. She’s Next kampanja u 2023. godini donosi niz noviteta kreiranih u skladu sa potrebama članica She’s Next zajednice. Kampanja će ponuditi besplatne edukativne online sesije otvorene za sve zainteresovane, korisne ekspertske tekstove kreirane od strane stručnjaka u oblastima menadžmenta, marketinga i finansija, pomoć pri formiranju čak 20 online prodavnica, uz kontinuiranu podršku kroz savete eksperata u relevantnim oblastima, obezbeđujući tako sve potrebne resurse za početne preduzetničke poduhvate.

Ovogodišnje aktivnosti su pažljivo koncipirane tako da online sesije služe kao priprema za prezentaciju poslovnih planova tokom Velikog edukativnog događaja, zakazanog za kraj ove godine, na kojem će najuspešniji projekti imati priliku da dobiju finansijsku podršku. Veliko interesovanje za She’s Next kampanju i žensko preduzetništvo u Srbiji potvrdila je i prva online sesija koju je ispratilo preko 300 članica She’s Next zajednice, kojoj se potpuno besplatno možete pridružiti na linku She’s Next zajednica. Pored najava online sesija, sve članice She’s Next zajednice kroz Newsletter očekuju i korisni materijali i saveti stručnjaka iz relevatnih oblasti.

Online sesije i mnoštvo korisnih sadržaja za početak uspešnog poslovanja

Na prvoj She’s Next online sesiji, Aleksandra Bezmarević Stević, ekspertkinja iz oblasti društvenih mreža i članica She’s Next veća žena, podelila je sa budućim preduzetnicama vredne savete za razvoj biznisa u digitalnom okruženju. Na sesiji su pokriveni ključni aspekti predstavljanja biznisa u digitalnom okruženju, od razlike između društvenih mreža i Google marketinga, preko kreiranja informativnog profila, ulozi influence marketinga i komunikacije sa potencijalnim kupcima, do kreiranja sadržaja sa ličnim pečatom koji na najbolji način gradi poverenje publike prema brendu.

Naredne sesije baviće se temama kao što su kreiranje brenda (Milica Ličina Čalija), eCommerce u Srbiji (Ivan Tanasković), pametno finansijsko rukovođenje (Dušan Roglić), pisanje i prezentovanje projekta, i mapiranje korisničkih potreba (Željko Bošnjak), na kojima će prisutne dame moći da pronađu odgovore na sva konkretna pitanja i nedoumice koje se obično javljaju na početku preduzetničkih poduhvata.

Poslovni kontakti i razmena iskustava na dohvat ruke

Još jedna novost She’s Next empowered by Visa inicijative jeste i regionalna platforma sa raznovrsnim sadržajem, namenjena povezivanju ambicioznih žena, preduzetnica i budućih preduzetnica u zemlji i regionu, sa ciljem kreiranja široke mreže poslovnih kontakata, edukativne baze i svojevrsnog informativnog centra za sve novitete na tržištu. Zainteresovane žene mogu pronaći inspiraciju, informisati se o korisnim veštinama i saznati više o liderstvu i ženskom preduzetništvu, a stranica se redovno ažurira sa korisnim sadržajem u saradnji sa Emerging Europe. Link za pristup platformi je  She’s Next regionalna platforma.

She’s Next predstavlja značajan iskorak u ženskom preduzetništvu, o čemu svedoči veliko poverenje žena čije je potrebe ova kampanja prepoznala. Opsežni sistem podrške, brojni edukativni materijali, saveti stručnjaka i korisni sadržaji i ove godine ohrabruju žene da preduzmu prve korake ka realizaciji svojih preduzetničkih ambicija. She’s Next, a ona si ti!