Ovogodišnjih 25 laureata PRO PR GLOBE Awards dolazi iz 15 zemalja, a dobiće unikatna umetnička dela Akademije umetnosti Novog Sada, Univerziteta u Novom  Sadu. Dodela priznanja održaće se 15. marta 2024. godine u Hotelu Mona Plaza u Beogradu, gde se održava i 21. jubilarno izdanje međunarodne PRO PR Konferencije, saopštili su 18. avgusta organizatori ove manifestacije.

Priznanje su osvojile: Milena Avramović Bjelica, izvršna direktorka i suosnivačica Chapter 4, Jelena Milašinović, komunikacijska menadžerka Beogradske filharmonije, Suzana Miličić, vlasnica Kontakta PR i Andrea Brbaklić, direktorka FromA Consulting Ltd.

Osim njih, priznanje su osvojili i sledeći: iz Slovenije Sabrina Pečelin, PR menadžer u Porsche Slovenija, Alenka Vidic Praprotnik, upravna direktorka o28 komunikacijske grupe i Blaž Ferenc, direktor korporativnih komunikacija i održivosti u A1 Slovenija i A1 Srbija. Iz Velike Britanije: Polly Cziok, izvršna direktorka inovacija London Borough of Merton i Sophie Brendel, direktorka sektora za publiku, komercijalu i digital u Muzeju Viktorija i Alberta. Iz Crne Gore: Nina Redžepagić, vlasnica PR agencije OR i Slađana Radović, voditeljka marketinga, PR-a i korisničkog iskustva Novi Volvox. Iz Hrvatske: Robert Škunca, generalni direktor regije Jugoistočne Europe Grayling i Dario Gabrić, voditelj korporativnih komunikacija Erste bank Croatia. Iz Italije: Alicia Matilda Lubrani, glavna direktorka marketinga i direktorka korporativnih komunikacija u zemlji Axpo Italia. Iz Bosne i Hercegovine: Nedžad Džudža, voditelj marketinga i komunikacija, ASA OSiguranje d.d. i Latifa Imamović, voditeljka marketinga Klika. Iz Severne Makedonije: Ratka Tiricovska, voditeljka sektora marketinga i PR-a Stopanske banke AD Skopje, iz Sjedinjenih Američkih Država: LaShonda L. Eaddy, docent za odnose s javnošću na Univerzitetu Penn State i Travis Parman, glavni direktor za komunikacije AppHarvest. Iz Južne Afrike: Dustin Chick, partner i generalni direktor Razor PR, iz Ukrajine: Sergii Bidenko, direktor Bayka.agency. Iz Irana: Mina Nazari, stručnjak za odnose s javnošću i komunikaciju Power Distribution Company, Tabriz. Iz Rumunije: Dana Oancea, predsednica Foruma za međunarodnu komunikacija. Iz Španije: Rafa Llopis, voditelj sektora marketinga Revestech i iz Mađarske Zsófia Balatoni, suosnivačica Uniomedia PR agencije.

PRO PR GLOBE Awards jedini je program nagrađivanja pojedinaca, koji svojim radom doprinose boljoj percepciji pozicioniranja profesije odnosa s javnošću na globalnom, regionalnom i lokalnom nivou. Fokusiran je na jedince a ne na projekte, objašnjavaju organizatori.

U sklopu PRO PR GLOBE Awards, dodeliće se tradicionalno i priznanja PRO PR Vision City, PRO PR Vision Manager i Infigo Award za poseban doprinos razvoju upravljanja komunikacijama a dobitnici će biti objavljeni 7.11.2023., saopštili su oranizatori.