Tim "Artemi" sa Univerziteta u Beogradu osvojio je prvo mesto na međunarodnom takmičenju Danube Cup a tim „Movably“ plasirao u polufinale takmičenja (krajnje levo prof. dr Mladen Čudanov FON, mentor)

Tim “Artemi” sa Univerziteta u Beogradu osvojio je prvo mesto na međunarodnom takmičenju Danube Cup a tim „Movably“ plasirao u polufinale takmičenja (krajnje levo prof. dr Mladen Čudanov FON, mentor)

Tim “Artemi” sa Univerziteta u Beogradu osvojio je prvo mesto na međunarodnom takmičenju Danube Cup, koji je ove godine održano na Johanez Kepler Univerzitetu u Austriji, u Lincu, dok se tim „Movably“ plasirao u polufinale takmičenja, saopšteno je sa beogradskog Fakulteta organizacionih nauka (FON). Timovi koje je pobedio naš Artemi sa Univerziteta u Beogradu takođe dolaze sa elitnih evropskih univerziteta, uključujući univerzitet domaćina takmičenja, univerzitete iz Budimpešte, Bečki univerzitet za ekonomiju i biznis, kao i univerzitete iz Pasaua i Regensburga.

Danube Cup je godišnje takmičenje u validiranim preduzetnički idejama koje okuplja studente i preduzetničke timove sa osam univerziteta duž Dunava. Cilj takmičenja je da podrži međunarodno preduzetništvo i da podstakne saradnju među akademskim zajednicama i preduzetničkim ekosistemima različitih univerziteta u slivu Dunava.

“Artemi” je inovativna video igra na mobilnoj platformi, koja omogućava igračima da osvajaju teritorije kretanjem do određenih lokacija u stvarnom svetu, čime kombinuje fizičku aktivnost i digitalnu zabavu. Ono što “Artemi” izdvaja od sličnih igara na tržištu je akcenat na samostalnom takmičenju u osvajanju teritorija, uz građenje zajednice igrača i zbližavanje prijatelja kroz lako razumljive mini igre. Na ovogodišnjem Danube Cup-u, tim se istakao ne samo idejom, već i razvijenim dugoročnim biznis planom i planom za usavršavanje igre koji osigurava da “Artemi” ostane zanimljiv i dinamičan za korisnike.

I „Artemi“ i „Movably“ su podržani od strane projekta „Preduzmi ideju“ i Fakulteta organizacionih nauka, gde se studentske preduzetničke ideje razvijaju kroz osnovni predmet “Preduzetništvo” i više drugih obaveznih ili izbornih predmeta. Pored toga, u prostorijama Istraživačko-razvojnog centra studenti mogu dobiti mentorsku podršku, prostor za rad i razne druge vidove pomoći i umrežavanja sa postojećim preduzetničkim ekosistemom. Artemi tim je u okviru projekta “Preduzmi ideju” podržan mentorstvom prof. dr Slađane Barjaktarević Rakočević i Ognjena Nikolića, MSc, a na takmičenju tim je mentorski vodio prof. dr Mladen Čudanov sa Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, navedeno je u saopštenju za medije.

Više detalja o takmičenju i proglašenje pobednika na sajtu Danubecup.eu .

Svi finalisti međunarodnog takmičenja Danube Cup u Linzu

Svi finalisti međunarodnog takmičenja Danube Cup u Linzu