Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa na uručivanju priznanja u Londonu

Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa na svečanoj ceremoniji, na uručivanju priznanja u Londonu, 30. novembra

Beograd, 1.12.2023. – Banca Intesa, članica međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, osvojila je priznanje svetskog finansijskog časopisa The Banker za banku godine u Srbiji u 2023. godini, saopštila je ta banka. Nagrada je dodeljena na osnovu niza kvantitativnih pokazatelja poslovanja, uključujući visinu kapitala i aktive, profitabilnost i nivo nenaplativih plasmana, ali i kvalitativnih indikatora kao što su strateške inicijative, investicije u razvoj tehnologije i razvoj novih proizvoda i usluga. Priznanje je uručeno Darku Popoviću, predsedniku Izvršnog odbora Banca Intesa, na svečanoj ceremoniji u Londonu 30. novembra.

„Priznanje magazina The Banker, kao jednu od najrelevantnijih i najprestižnijih referenci u svetskim finansijskim krugovima, vidimo kao potvrdu da su naši poslovni uspesi, posvećenost naših zaposlenih i poverenje naših klijenata prepoznati i u stručnim internacionalnim krugovima. U okruženju u kome tehnološki razvoj i pitanja održivosti konstantno menjaju bankarsku idustriju, a ekonomski izazovi i tržišna konkurencija dodatno usložnjavaju poslovni ambijent, nastavili smo trend izuzetnih poslovnih rezultata iz prethodne godine i potvrdili vodeću tržišnu poziciju, dodatno snažeći podršku koju pružamo klijentima. Digitalizacija, održivo finansiranje i razvijanje mladih talenata, uz očuvanje kvaliteta ponude i portfolia, ostaće i u narednoj godini ključni stubovi naše strategije kako bismo osigurali održivost sopstvenog razvoja, a privredi i građanima Srbije obezbedili adekvatnu podršku i besprekorno korisničko iskustvo“, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa Darko Popović.

Predvodeći listu najuspešnijih banaka na tržištu već duže od 15 godina, Banca Intesa uslužuje 1,4 miliona klijenata fizičkih i pravnih lica kojima stavlja na raspolaganje savremene proizvode, uslugu najvišeg kvaliteta i optimalni spoj razvijene poslovne mreže i digitalnih servisa. Pored nagrade za banku godine u Srbiji časopisa The Banker, desete koju je dobila do sada, Banca Intesa je ove godine ponela i priznanja za najbolju banku na domaćem tržištu, koja su joj dodelili svetski finansijski magazini Euromoney i Global Finance.