Banca Intesa, članica međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, osvojila je nagradu za najbolju banku u Srbiji za 2024. godinu, koju dodeljuje internacionalni finansijski magazin Global Finance, saopštila je ta banka 29. marta. Kako se navodi, prilikom selekcije najuspešnijih banaka, uredništvo časopisa rukovodilo se nizom kvantitativnih pokazatelja, uključujući rast aktive, profitabilnost, razvoj novog poslovanja i inovativnost proizvoda, kao i mišljenjem analitičara, konsultanata i drugih finansijskih stručnjaka.

Pobednici ovogodišnjeg ciklusa nagrada su banke koje su se u zahtevnim tržišnim okolnostima sa velikom pažnjom posvetile potrebama klijenata i postigle snažne rezultate upravljajući mudro svojom aktivom i pasivom u uslovima brze promene kamatnih stopa.

„Velika mi je čast što smo i ove godine, sada već po deveti put, poneli prestižno priznanje magazina Global Finance, potvrđujući lidersku tržišnu poziciju Banca Intesa i rekordne rezultate ostvarene u izrazito kompleksnom poslovnom ambijentu. U uslovima povećanih troškova zaduživanja i intenzivne konsolidacije tržišta, uspeli smo da zabeležimo rast aktive zahvaljujući kvalitetu ponude proširene inovativnim proizvodima, povoljnim kreditnim linijama i zelenim finansiranjem, uz unapređeno korisničko iskustvo potpomognuto digitalizacijom. I u narednom periodu ostajemo fokusirani na korišćenje transformativnog potencijala novih tehnologija i dostizanje ciljeva održivog razvoja kako bismo se dodatno diferencirali na tržištu, obezbedili relevantnu podršku građanima i privredi i pritom ostvarili pozitivan uticaj na celokupnu zajednicu i životno okruženje“, izjavio je Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.